Dansk Landevej

Danmarks Cykel Union har fundet ny direktør

49-årige Martin Elleberg Petersen, der kommer fra en stilling som chef for sportsligt samarbejde og udvikling i Team Danmark, bliver ny direktør i Danmarks Cykle Union.

Martin Elleberg Petersen har de seneste 17 år arbejdet med analyse, strategi, ledelse og ikke mindst indfrielse af målsætninger i idrætsverdenen. Derfor er Danmarks Cykle Unions formand, Henrik Jess Jensen, også overbevist om, at Martin Elleberg Petersen er den helt rigtige mand til både at udvikle bredde- og eliteområdet i Danmarks Cykle Union.

“Det har været vigtigt for os at finde en kandidat, der har et stærkt og løsningsorienteret fokus på at udvikle breddeområdet, samtidig med at de elitesportslige mål bliver nået. Jeg er sikker på, at Martin Elleberg Petersen er den rette mand til at løfte opgaven med at fortsætte den meget positive udvikling, vi er inde i”, siger Henrik Jess Jensen.

Danmarks Cykle Union har de seneste år opnået store internationale resultater og styrket det organisatoriske og økonomiske fundament, og Henrik Jess Jensen understreger, at kompetencer, tillidsvækkende åbenhed og et højt ambitionsniveau i forhold til at løfte dansk cykelsport yderligere – både bredde og elite – har været afgørende for valget af den nye direktør. Målsætningerne for de rammer, vi i Danmarks Cykle Union skal tilbyde medlemmerne, klubberne og alle vores topengagerede frivillige, skal naturligvis være ligeså ambitiøse som vores resultatmål for eliten. Både professionelt og menneskeligt har Martin de kvaliteter, der skal til for lede en organisation som vores i den rigtige retning, fastslår Henrik Jess Jensen. 

Martin Elleberg Petersen glæder sig til at komme i gang med arbejdet, og han er fuldt bevidst om, at der ligger en stor opgave foran ham i forhold til at styrke hele Danmarks Cykle Union. “Jeg er enormt stolt over at blive en del af Danmarks Cykle Union, og jeg er meget ydmyg i forhold til den opgave, jeg går ind til. Det er ikke nemt at følge i Jens-Erik Majlunds fodspor – han har gjort det fantastisk de seneste tre år – men jeg er overbevist om, at dansk cykelsport kun lige har taget hul på en ny guldalder, og jeg glæder mig til meget til udviklingsarbejdet, når jeg ser på den store interesse, sporten har i alle aldersgrupper og på alle niveauer både i skoven, på landevejen og på banen”, fortæller Martin Elleberg Petersen.

Jens-Erik Majlund har selv valgt at stoppe som direktør i Danmarks Cykle Union.