Bane

Danmark ude af holdforfølgelse ved VM i Hong Kong efter uheldig punktering

Det danske 4000 meter hold måtte nøjes med en tiendepladsen i kvalifikationen ved bane-VM i Hong Kong, og er dermed ude af konkurrencen! Otte hold fik videre til første runde.

Det danske hold blev ramt af stort uheld, da Niklas Larsen punkterede efter to kilometer og da han lå som nummer to i rækkefølgen, var resten af holdet tæt på at styrte. “Det er rent uheld. Vi kører jo på nye og gode ringe og vi skifter dem tit ud. Så det er simpelthen bare uheldigt. Der må have ligget et eller andet på banen”, forklarer Danmarks banelandstræner Casper Jørgensen.

Tiden for det danske hold sluttede på skuffende 4:02.443 min.

Det danske hold havde efter første omgang tolvtebedste tid. Efter første kilometer var den danske tid på 1:04,294 den ottendebedste. Efter 2 km var danskerne på sjettepladsen, efter 3 km på ottendepladsen og i mål altså nede på tiendepladsen. Desuden kan det bemærkes at den danske tid fra km 2 til 3 km var den 14. bedste og mellem km 3 og km 4 den 13. bedste.

Australien var med 3:50,577 tæt på verdensrekorden, som Storbritannien satte ved OL i Rio og som lyder på 3:50.265! Næstbedst var New Zealand med 3:53,422, mens Italien noget overraskende havde tredjebedste tid med 3:55.755. Syv nationer var under fire minutter.

Danmark blev blandt andre også slået af Schweiz og Polen. Italien imponerede med en tredjeplads. Det danske hold bestod af Julius Johansen, Casper Folsach, Frederik Rodenberg Madsen og altså uheldige Niklas Larsen.

17 nationer deltog. Danmark deltager i det kommende dage i omnium, pointløb og parløb.