Krøyer og Smed på Tour 2024Tour de FranceTour de France 2024

Dagbog fra indersiden af Tour de France: Hviledag

Danskerne Jens Krøyer og Glenn Smed har ansvaret for at opsætte og nedtage 2 km porten til alle etaper i Tour de France 2024. De to beretter de kommende uger her på CyclingWorld.dk om deres oplevelser i verdens største cykelløb.

Husk at du via SportsBog.dk blandt andet kan købe bogen De Danske Tour de France Helte og den nye danske Tour de France-bog 40 Utrolige Tour de France-historier.

Hviledag (Dagbog mandag den 8. juli)
Vi startede simpelthen hviledagen med at sove lidt længe og spiste først morgenmad kl. 8.00. Vi havde ikke tænkt os at lave så meget. Der er selvfølgelig nogle opgaver, der er nødvendige på en tur som den her og det er tøjvask. Vi skal være væk hjemmefra i fire uger, og vi har haft 2×20 kg med herned hver, så det holder selvfølgelig ikke hele vejen.
Vi fandt en lille hyggelig plads ved et Carrefour supermarked. Der står sådanne små anlæg med et par vaskemaskiner og en tørretumbler. Der var en lille smule udfordringer med maskine nr. 2 og vi måtte ind i supermarkedet og have lidt hjælp. Vi forsøgte selv at ringe til service, men med kun fransk i den modsatte ende, kom en sød medarbejder os til undsætning og vi fik det heldigvis løst. Vi fik vasket og vi er stort set halvvejs på vores rejse, så nu har vi tøj nok til de næste 2 uger. Efter tøjvasken havde vi aftale med alle vores italienske kollegaer om at mødes ved en dejlig sø og så blev der ellers holdt grillfest. Det må man bare gi de her italienere, de forstår at hygge sig.


Der var indkøbt både entrecote, koteletter, grillspyd, et hav forskellige pølser, salat og baguettes. De gravede et hul i jorden og tænte op i et bål, herefter blev bålet overhældt med grillkul og så blev der ellers stegt kød til den store guldmedalje. Der blev drukket et enkelt glas vin og en enkelt øl og efter hele kødorgiet blev der selvfølgelig også lige lavet en dejlig lille kop espresso. Derefter blev der bare slappet af rundt omkring, nogle i hængekøje andre på madrasser og tæpper. Mens musikken kørte med alle de italienske sange, nye som gamle.blev spillet lidt kort og der blev også tid til en lille dukkert i søen. En virkelig hyggelig eftermiddag og hvis vi ikke var en integreret del af fællesskabet, så er vi det nu. En kæmpe oplevelse. Vi smuttede tilbage til hotellet først på aftenen og vi smuttede lige en tur forbi vores koordinater i Saint-Amand-Montrond for lige at se på forholdene ved 2 km porten og opløbet til imorgen. Perfekt afslapning hele dagen og så er der cykelløb de næste 6 dage. Det glæder vi os til og nu har vi fået ladet batterierne op til masser af nye spændende oplevelser.

En lille hilsen fra Per Nordigarden her på hviledagen:
Jeg vil tro hele Danmark er stolte
helt fra Hjørring til Herning og Holte
Silkeborg – ikke mindst
Får vi alle gevinst
ved at Fuglsang er med i sin tolvte

Adieu Krøyer & Smed