Historie

Cykelsportens legende: Rik Van Looy

Vi præsenterer her på CyclingWorld.dk et par af de legender, der optræder i bogen Cykelsportens 25 største legender, som du kan købe via Sportsbog.dk. I dag Rik Van Looy.

Belgiske Rik Van Looy, kaldet Rik II, Rik Van Steenbergen var den først Rik, blev født den 20. december 1933. Han tjente til sin første racercykel ved at dele aviser ud, og vist hurtigt stort talent for at cykle. I 1953 vandt han bronze ved amatør-VM i Lugano, og blev derefter professionel

Van Looy blev historisk ved at blive den første til at vinde alle cykelsportens fem Monumenter. Den første kom i Milano-Sanremo i 1958, hvor belgieren kørte for det legendariske Faema-team. Året efter vandt han Flandern Rundt og Lombaridet Rundt og i 1961 triumferede han i Paris-Roubaix og Lombardiet Rundt. I alt startede Van Looy 45 gange i en af de fem Monumenter, og udgik kun en gang. Han blev verdensmester i både 1960 og 1961. Rik Van Looy var en fysisk stærk cykelrytter, der også vandt syv etaper i Tour de France, og rigtig meget andet. Han fik bygget Flandria-teamet op omkring sig, og fik skabt det berygtet Red Guard, der tromlede Van Looy frem til rigtig mange sejre.

Læs hele historien om Rik Van Looy i Cykelsportens 25 største legender.