BaneBane VMHistorieTopartikler

Cykelhistorie: Da Danmark besatte hele VM-podiet

I 2024 skal bane-VM afvikles i Danmark. Det er tredje gang i Ballerup Super Arena. Tidligere har der ni gange været afholdt bane-VM på den hedengangne Ordrupbane. Frem til oktober 2024 bringer CyclingWorld.dk derfor løbende historier om bane-VM.

I 1931 var der, for sjette gang, bane-VM på Ordrupbanen. Et VM der blive husket for Willy Falck Hansens kontroversielle  sejr i sprint. Men også for at det blev til et rent danske VM-podiet. I amatørernes sprint sejrede Helge Harder foran Willy Gervin og Anker Meyer Andersen. Tre gange Dannebrog blev hejst.
Sidstnævnte havde flot karrieren, og vandt igen bronze to år senere. Gervin opnåede også en OL-medalje i 1932 i tandem med Harald Christensen og en bronze i sprint ved VM 1929, hvor han også blev dansk mester. Han var professionel fra 1933 til 1940. Willys bror Axel Gervin var også professionel cykelrytter fra 1926 til 1931.
Men vinderen Helger Harder igen forsvandt relativt ud af billedet. Han havde vundet DM i 1930 og 1931, men året efter gik han over som professionel, hvor det ikke blev til nogen nævneværdige resultater. Han stoppede angiveligt grundet personlige problemer.

Husk at der er masser af historiske cykelbøger hos Sportsbog.dk.