Internationalt landevej

Critérium du Dauphiné er generalprøve på Tour’en

Onsdag indledes den 72. udgave af det franske Critérium du Dauphiné. En generalprøve på årets Tour de France, der skal indledes i Nice den 29. august.

En række af de store favoritter til årets Tour er også med i Critérium du Dauphiné. I begge de franske etapeløb forventes et stort opgør mellem det britiske Team Ineos og det hollandske Jumbo-Visma. Ineos stiller med tre tidligere Tour-vindere, Egan Bernal, Chris Froome og Geraint Thomas, men det hollandske team har Primož Roglič, Tom Dumoulin og Steven Kruijswijk. Der er virkelig lagt op til et opgør mellem de to nok største teams i internationale cykling lige nu.
Men der er masser af andre stærke klassementryttere med i Critérium du Dauphiné. Der kan fremhæves Miguel Ángel López fra Astana og Rigoberto Urán fra EF Pro Cycling. To bjergstærke colombianere. Franskmændene kan håbe på Thibaut Pinot fra Groupama – FDJ, Julian Alaphilippe fra Deceuninck – Quick Step og Romain Bardet fra AG2R La Mondiale, men det franske hold, Team Arkéa Samsic, har colombianske Nairo Quintana som det helt store håb. Men der skal også holdes øje med australske Richie Porte fra Trek – Segafredo, britiske Adam Yates fra Mitchelton-Scott, spanske Mikel Landa fra Bahrain McLaren og slovenske Tadej Pogačar fra UAE-Team Emirates.

Ruten
Der skal køres den 12. til 16. august, reduceret fra normalt otte til fem dage. Alle fem etaper slutter på toppen af en stigning, så det er de bjergstærke ryttere, der skal holdes øje med. På anden etape er der mål på  Col de Porte, på tredje etape skal blandt andet passeres Col de la Madeleine og finaleetapen afsluttes med en lang opkørsel til Megève.

Danskerne
Der deltager fem danskere i løbet i år. Hos Deceuninck-Quick Step er Kasper Asgreen med, hos Trek-Segafredo er Niklas Eg på startlisten, hos Mitchelton-Scott Christopher Juul-Jensen, hos Israel Start-Up Nation er Mads Würtz Schmidt med og hos NTT Pro Cycling Michael Valgreen. Alle ryttere der også forventes at være med i året Tour de France. Jakob Fuglsang, der har vundet løbet i både 2017 og 2019, er ikke til start. Fuglsang har i 2020 primært fokus på at køre Giro d’Italia. Jakob Fuglsang er i øvrigt eneste dansker, der har kørt sig på podiet i løbets historie. Første udgave blev i øvrigt kørt i 1947. Han har i øvrigt også noteret for to etaper. De øvrige danskere med etapesejre i Critérium du Dauphiné er Chris Anker Sørensen og Michael Rasmussen, mens også Johnny Weltz, Kim Andersen og Per Pedersen har kørt sig i top-3 på etaper.