Bane

Casper Pedersen: Glæder med til at køre i Par nr. 7

Når der torsdag til fredag afvikles udgave nr. tre af DBCs 3-dagesløb bliver det med de unge Matias Malmberg og Casper Pedersen som det legendariske Par nr. 7.

“Det er en stor ære at køre som det legendariske Par nr. 7 i Ballerup Super Arena. Jeg glæder mig virkeligt til at køre i Dannebrog, og tror på at Matias og jeg kan blande os helt i front. Men ingen tvivl om at det er er et stærkt felt, og konkurrencen er stor”, forklarer Casper Pedersen.

Begrebet Par nr. 7 blev opfundet af Kay Werner tilbage i 1950’erne, og har siden været en fast del af 6-dagesløb og andre parløb i Danmark. Blandt berømte Par nr. 7 kan fremhæves Kay Werner/Palle Lykke, Gert Frank/Hans-Henrik Ørsted, Jens Veggerby/Jimmi Madsen og Alex Rasmussen/Michael Mørkøv.

Casper Pedersen er 26 år. Han har de seneste fire år kørt på WorldTour teamet Team DSM. Fra årsskiftet skal han køre for Soudal-Quick Step. Han blev U23 europamester i Herning i 2017 og vandt samme år første etape af PostNord Danmark Rundt. I 2020 debuterede han i Tour de France med blandt andet en en femteplads på 14. etape. Senere på åre vandt han klassiske Paris-Tours. Pedersen er tidligere U19 verdensmester i omnium, har i en periode været en del af det danske banelands han, og deltog også i den første udgave af DBCs 3-dagesløb i 2020 i Par nr. 9, hvor det blandt andet blev til banerekord.

Dørene til DBCs 3-dagesløb i Ballerup super Arena åbner torsdag kl. 17:00.

Se resultater i DBCs app.

Husk at få bestilt dit eksemplar af den nye bog, Par nr. 7 – Dannebrog på fire hjul på dette link.