Internationalt landevej

Casper Folsach vandt endnu en EM Derny generalprøve

Torsdag aften blev sidste generalprøve inden tirsdagen europamesterskab i Derny pace afviklet i Ballerup Super Arena. Otte ryttere kørte Derny pace over 15 km eller 60 omgange i Danmarks største cykelvelodrom. Og som ventet sejrede favoritten Casper Folsach, som han gjorde ved den første EM-generalprøve for 14 dage siden.

Folsach, pacet af Stinus Roslund, som også skal pace landsholdsrytteren ved tirsdagens EM, startede efter lodtrækningen i sjette position, men kørte sig hurtigt frem i anden position bag stortalentet Julius Johansen. De to skilte sig hurtigt ud fra de øvrige deltagere. Med 40 omgange igen gik Folsach helt i front. Med 35 omgange igen passerede Folsach og Johansen de øvrige deltagere med en omgang. Og her fra begyndte Casper Folsach også at lægge afstand til Julius Johansen, og derfra øgede han blot hele vejen til sejr.

“Formen er god, så jeg kan kun være optimistisk frem mod tirsdag”, lød det efterfølgende fra Casper Folsach. “Det er ikke nogen på startlisten til tirsdag, jeg er skræmt over, men det er klart, at Pozzato er en ukendt faktor”, uddybede den tempostærke rytter med henvisning til superstjernen Fillippo Pozzato, der deltager ved EM tirsdag.

Resultat
1. Casper Folsach, 14,14,56
2. Julius Johansen
3. Andreas Stolbro
4. Magnus Bak Klaris
5. Kristian Kaimer Eriksen
6. Sebastian Lander
7. Jacob Mørkøv
8. Anders Fynbo