Dansk LandevejTopartikler

Carbel i front inden PostNord Cup afdelingen i Holbæk

Søndag blev årets anden PostNord Cup afdeling afviklet i Nysted i Guldborgsund kommune, arrangeret af Lolland Falster Cykle Klub.

Den formstærke Casper Pedersen fra Team Giant-Castelli sejrede ved at besejre Jonas Aaen fra Riwal Platform Cycling team, Louis Bendixen fra ColoQuick-Cult og World Tour rytter Mads Pedersen fra Trek-Segafredo i spurten i en udbrydergruppe.

Samlet forsvarede Michael Carbel fra Team Veloconcept den føring i Cupen, som han opnåede ved at sejre i første afdeling i GP Herning i april, ved at blive nr. syv søndag.

Carbel er dermed i den blå førertrøje, når tredje afdeling af PostNord Cup afviklet i forbindelse med Gran Fondo Denmark i Holbæk den 13. august. Den hurtige rytter er noteret for 33 point, mens Nicklas Ambi Pedersen fra Giant-Castelli med 27 point og Andreas Kron fra Riwal Platform med 23 point er de nærmeste i klassementet.

I afdelingen i Holbæk venter dog store udfordringer for Michael Carbel og de øvrige ryttere. Som i Gran Fondo Denmark skal der køres i det nok hårdest mulige terræn, man kan finde på Sjælland. “Vi har 17 stigninger på ruten, og jeg er overbevidst om, at selv de bedste danske eliteryttere vil blive overrasket over rutens hårdhed”, forklarer Danmarks Cykle Unions eventmanager Jens Kasler, der er ansvarlig for Gran Fondo Denmark arrangementet, og har lavet ruten i samarbejde med Holbæk Cyclesport. “Det bliver en cykelfest i Holbæk med først Gran Fondo løbet og siden de bedste hjemlige danske ryttere i PostNord feltet. Der venter tilskuerne en stor oplevelse med masser af cykelløb, og deltagerne vil blive udfordret efter alle kunstens regler på den super hårde rute”.

PostNord Cup er Danmarks Cykle Unions gennemgående løbsserie for de danske teams og andre A-ryttere. Der køres i alt over fire afdelinger, og finalen er i Horsens den 10. september.

Gran Fondo Denmark 2017 er  kvalifikationsløb til den internationale cykelunions (UCI) Gran Fondo World Championsship, der afvikles i slutningen af august i franske Albi. De 25 procent bedste i hver aldersklasse kvalificerer sig til finalen. Der køres enkeltstart den 12. august og landevejsløb den 13. august. Det hele med udgangspunkt i centrum af Holbæk.

Bag Gran Fondo Denmark eventet står Danmarks Cykle Union, Sport Event Denmark. Holbæk Cyclesport, Holbæk Kommune samt sponsorerne Skoda, Spar Nord, Eiland electric og Sparekassen Sjælland.

Mere information om Gran Fondo Denmark og tilmelding via www.granfondodenmark.dk.