Internationalt landevej

Mads Pedersen vinder af Kuurne-Bruxelles-Kuurne 2021

Det blev dansk sejr i søndages Kuurne-Bruxelles-Kuurne. Mads Pedersen fra Trek Segafredo vandt spurten i første gruppe. Løbet, der blev kørt over 197 km til og fra Kuurne, sluttede i en stor spurt efter et ellers meget aggressivt cykelløb med flere grupper afsted.
Holdkammerat Jasper Stuyven kørte den den tidligere verdensmester frem til spurten. Franske Anthony Turgis fra Team Total Direct Energie blev nr. to, og britiske Thomas Pidcock INEOS Grenadiers nr. tre.

“Det var super godt at gøre det færdigt i dag og lave et resultat efter i går. Hvad kan jeg sige. Vi fucked det op, og det det var slemt, så det er godt at vi kan vise at vi er her”, sagde Mads Pedersen efterfølgende med henvisning til den mindre gode indsats fra Trek Segafredo i lørdagens Omloop Het Nieuwsblad.

Næstbedste dansker blev Søren Kragh Andersen fra Team DSM som nr. 28.

Det norske Uno-X Pro Cycling team imponerede med Jonas Hvideberg i udbrud og siden på 18. pladsen samt Erik Resell på tiendepladsen.

Dermed er det andet år i træk, at det blev dansk sejr i løbet, da Kasper Asgreen vandt sidste år. Rolf Sørensen vandt i 1996.

Mads Pedersen sejr er den anden danske på World Tour’en i år, da Jonas Vingegaard fra Jumbo Visma tidligere på ugen vandt en etape i UAE Tour.