BogomtaleInternationalt landevej

Bogen Monumenter udkommer den 16. marts

Den 16. marts, to dage før årets Milano-Sanremo, udkommer forfatter Tonny Vorm med bogen Monumenter, der omhandler cykelsportens fem største endagesløb.

I mere end 100 år har fem af cykelsportens klassikere haft en særlig betydning for ryttere og publikum: Milano-San Remo, Flandern Rundt, Paris-Roubaix, Liège-Bastogne-Liège og Lombardiet Rundt.

Ryttere drømmer om at vinde dem og ryttere håber at slippe helskindet igennem dem. Kom med på et ridt gennem løbenes lange historier og mytologiske landskaber, over bestialske brosten og fedtede blade, op ad skrappe stigninger, gennem skarpe sving og halsbrækkende nedkørsler, hen mod målstregen og om bag kulisserne.

Få steder i sportens verden er det så svært at forudsige en vinder som i professionel landevejscykling. Et uheld kan sætte selv den stærkeste rytter bagud, og i sidste ende er en lang række faktorer ofte afgørende for, hvem der kører med om sejren. Det gælder i særdeleshed monumenterne, der byder på langt flere overraskelser end eksempelvis Tour de France. ”Et enkelt styrt eller en punktering, og så kan slaget være tabt. Det er selvfølgelig heller ikke sjovt at punktere i et etapeløb, men mister du et minut i Touren, er der ofte tid til at vinde det tilbage. Det kan du sjældent gøre et i løb på seks-syv timer. Det er langt mere intenst, og du skal derfor være koncentreret og opmærksom på alt fra start til slut. Det er hårdt,” som Fabian Cancellara har sagt til mig“, Uddrag fra bogen.

Bogen er skrevet af en af landets førende cykelskribenter med øje for ikoniske bedrifter, de bedste historier og de mindste cykeltekniske detaljer, der på et splitsekund kan gøre forskellen på udbrud eller styrt, succes eller fiasko. Bogen rummer interviews med både danske og udenlandske cykelstjerner som: Matti Breschel, Jesper Skibby, Brian Holm, Rolf Sørensen, Jesper Worre, Kim Andersen, Fabian Cancellara og Mark Cavendish. 

Monumenter er rigt illustreret med fantastiske billeder og rutekort. Den er på 302 sider, udkommer alså den 16. marts på forlaget Lindhardt og Ringhof. Anbefalet pris er kr. 329,95.