Bane

Belgier vil forsøge at slå timerekorden til april

Victor Campenaerts fra Belgien og Lotto Soudal vil forsøge at slå den nuværende timerekord i Aguascalientes i Mexico den 16. eller 17. april. Det skriver det belgiske team i en pressemeddelelse. Rekordforsøget er godkendt af den internationale cykelunion (UCI).

Den nuværende timerekord lyder på 54.526 meter og blev sat af britiske Bradley Wiggins i London den 7. juni.

27-årige Campenaerts har etableret sig som temporytter i verdensklasse med blandt andet en bronzemedalje ved VM i enkeltstart sidste år og to europæiske titler i disciplinen. Belgieren tager til Mexico tre uger rekordforsøget, der i øvrigt skal finde sted i 1800 meters højde samme sted som danske Martin Toft Madsen i juli 2018 kørte 53.630 meter.

“Jeg respekterer Bradley Wiggins – indehaveren af timerekorden – meget, og jeg ser ikke mig selv som en atlet der er bedre end den tidligere Tour de France vinder og olympiske mester. Men jeg gør fremskridt og tager alle deltaljer med. Jeg håber at have en chance for at slå rekorden. For mig er timerekorden, VM i enkeltstart og den olympiske enkeltstart tre drømme jeg vil forfølge”, forklarer Victor Campenaerts, der lige nu er på højdetræningslejr i Namibia.