Bane

Banesæsonen er i fuld gang

Det er næsten vinter i Europa, banesæsonen er i fuld gang, og kulminerer inden for de næste måneder. I Danmark er der stævner på både Odense Cyklebane og i Ballerup Super Arena, men også mange andre steder i Europa er der fart over feltet på banerne.

Der har allerede været afviklet to World Cup afdelinger med enorm dansk succes i henholdsvis Saint-Quentin-En-Yvelines ved Paris og i canadiske Milton. Det blev blandt andet til danske sejre i parløb for både damer og herrer og i holdforfølgelse for herrer. Virkelig en imponerende bedrift.
Næste World Cup-afdeling er i Berlin den 30. november til 2. december. Siden følger afdelinger i London, Cambridge i New Zealand og i Hong Kong. Sæsonens VM afvikles i polske Pruszkow fra 27. februar til 3. marts. Det var her Danmark vandt to VM-titler i 2009.

6-dagesløb
På 6-dagesscenen er det sæsonens første løb afviklet i London. Her blev det hollandsk sejr ved Wim Stroetinga/Yoeri Havik.
Sejren til hollænderne blev hentet efter en ekstrem tæt finale. Briterne Chris Lathan/Andy Tennant forsøgte at vinde en afgørende omgang, hvilket ikke lykkedes, og det hele blev afgjort på point blandt topparrene. Havik/Stroetinga vandt med 451 point. Australienerne Leigh Howard/Kellan O’Brian endte på 443 point og de tyske verdensmestre Roger Kluge/Theo Reinhardt blev nr. tre med 439. Danske Marc Hester og Jesper Mørkøv blev nr. seks efter de havde imponeret med at føre efter første døgn.
Næste løb er det klassiske i Gent, hvor der skal køres den 13. til 18. november. Her afvikles 6-dagesløbet Het Kuipke-velodromen i Citadelpark i centrum af Vestflanderens største by. Her er der stemning og fest, øl og pommes frites samt masser af cykelkyndige tilskuere. Marc Hester skal køre sammen med belgiske Gerben Thijssen. En ung belgier der sidste år blev nr. seks i løbet med tyske Leif Lampater. En plad efter Hester og tyske Christian Grasmann. Løbet blev som bekendt vundet af belgierne Moreno De Pauw/Kenny De Ketele. Senere på vinteren køres 6-dagesløb i Bremen, Rotterdam, Berlin og København sam i Melbourne i Australien.

Aktiviteter i Ballerup
I Ballerup er det torsdag tid sæsonens tredje stævne. Interessen er stor for stævnet, hvor der blandt andet skal køres DBCs Dernymesterskab men også et meget velbesat parløb samt mange andre løb. DBC afholder hver vinter en lang række banestævner, der er som at betragte som rygraden i dansk banecykling. Den 22. november er det tid til DM pointløb i Ballerup. Her forventes et rekordfelt i antal deltagere og blandt andre alle landsholdsryttere forventes til start. DBCs sæson kulminerer den 28. december, hvor der skal afvikles 100 km parløb, og hvor der år efter år er fyldt på tilskuerepladserne. Arrangørerne har allerede offentliggjort, at Mads Pedersen og Niki Terpstra, der i år blev henholdsvis nr. et og to i Flandern Rundt, er på startlisten samt at der forhandles med en række øvrige profiler. Fra den 31. januar er det tid til det 57. københavnske 6-dagesløb. En af de helt store begivenheder i dansk cykelsport, der også markerer afslutningen på sæsonen i Ballerup Super Arena. Det københavnske 6-dagesløb er stemning og fest og store oplevelser for cykelfans.