BaneBane VM

Bane-VM viden: To danskere på podiet i Wien

Til oktober er der bane-VM i Ballerup Super Arena for tredje gang. Ni gange blev bane-VM afviklet på Ordrupbanen. På CyclingWorld.dk bringer vi frem til oktober løbende historier og anekdoter om bane-VM.

To danskere på podiet i Wien
For første gang siden 1931 kom der igen i 1987 to danskere øverst på et VM-podie. Bane-VM 1987 stod i Ferry Duska Halle i Wien. Forfølgelsesløb over 5 km var blevet en dansk paradedisciplin med Hans-Henrik Ørsted og Jesper Worre blandt verdens mest dominerende.

Allerede i kvalifikationen var de to danskere bedst. Ørsted kørte i tiden 5:41,06 min., mens Worre kørte de 5 km i 5:41,66 min. Og i øvrigt slog britiske Anthony Doyle, der traditionel var danskernes største rival. Fra kvartfinalerne kom de to danskere forholdsvis let videre. I semifinale indhentede Ørsted Doyle, mens Worre besejrede belgiske Jean-Luc Vandenbroucke. Dansk finale. Worre lagde hårdt ud, men Ørsted svarede igen, og efter 3,7 km havde rytteren, der også var blevet verdensmester i 1984 og 1985, hentet Worre, og vundet sin ottende VM-medalje i træk.

Efter at have fået overrakt guldmedaljen meddelte Ørsted, at han havde kørt sit sidste VM. Jesper Worre vandt i alt tre VM-medaljer. Det blev til bronze i 1986 og i 1988.