BaneBane VMTopartikler

Bane-VM viden: Mørkøvs beslutning på Alpe d’Huez førte til to gange VM-guld

Til oktober er der bane-VM i Ballerup Super Arena for tredje gang. Ni gange blev bane-VM afviklet på Ordrupbanen. På CyclingWorld.dk bringer vi frem til oktober løbende historier og anekdoter om bane-VM.

Mørkøvs beslutning på Alpe d’Huez førte til to gange VM-guld
I juni 2017 kørte Michael Mørkøv det franske etapeløb Criterium du Dauphine med sit daværende Katusha team. Den 10. juni, årets syvende etape, var der mål på Alpe d’Huez, og Mørkøv havde en hård dag. “En elendige følelse af at være en utroligt dårlig rytter trængte sig på. På vej op af Alpe d’Huez, langt efter fronten, besluttede jeg mig for at det skulle være løgn. Parløb var netop blevet annonceret tilbage på det olympiske program. Jeg besluttede mig for at skulle være olympisk mester i parløb. På toppen af Alle d’huex mødte jeg Søren Reetz fra TV2 og annoncere til ham, hvad jeg havde i sinde at gøre, Hvis ellers Lasse var med på ideen. Det var både han og vores landstræner Casper heldigvis”, har Michael Mørkøv fortalt til CyclingWorld.dk

Ideen født på den måske mest berømte stigning, der findes i cykelsporten blev ført ud i livet. Covid-19 pandemien gjorde sit for at stikker en kæp i hjulet.
Inden OL-guldet kom i hus, blev Lasse Norman og Michael Mørkøv dog først to gange verdensmestre i parløb. Ved VM i Berlin i 2020 kom Mørkøv til stævnet  direkte fra UAE Tour, hvor Covid-19 havde ramt feltet. Mørkøv måtte evakueres i en periode, men fik lov til at køre og, sammen med Lasse Norman vinde VM i parløb, i øvrigt for anden gang i karrieren, da han i 2009 sejrede med Alex Rasmussen. Året efter triumferede Norman og Mørkøv ved VM i Roubaix. OL blev rykket et år frem, grundet netop Covid-19, men de to sejrede i Tokyo i 2021, og vandt Danmarks første OL-medalje i parløb.

Husk at købe dine cykelbøger via SportsBog.dk og få dine kulturnyheder via JuicyNet.dk.