Bane VM

Bane-VM viden: Fem VM-sejre i træk til rytter opkaldt efter Gimondi

Til oktober er der bane-VM i Ballerup Super Arena for tredje gang. Ni gange blev bane-VM afviklet på Ordrupbanen. På CyclingWorld.dk bringer vi frem til oktober løbende historier og anekdoter om bane-VM.

Fem VM-sejr i træk til rytter opkaldt efter Gimondi
Først i 1958 kom kvinderne med på programmet for bane-VM. Fra 1995, hvor VM var i Bogota i Colombia, kunne kvinderne også konkurrere i 500 meter på tid. Det passede fransk Félicia Ballanger rigtigt godt. Hun vandt nemlig de fem første VM-guldmedaljer uddelt i denne disciplin.

Siden har Natallia Tsylinskaya fra Belarus vundet fire guldmedaljer i disciplinen, hveriblandt i Ballerup i 2002. Australske Anna Meares har tre VM-sejre i 500 meter på tid på resultatlisten, heriblandt i Ballerup i 2010, samt fem sølvmedaljer.

Félicia Ballanger er i øvrigt opkaldt den italienske cykellegende Felice Gimondi, mens hendes bror Fréderic er opkaldt efter bjergkongen Federico Bahamontes. Hun nåede også at vinde fem VM-guld i sprint. Og tre olympiske guldmedaljer. Hun satte seks gange verdensrekord på 500 meter.