BaneBane VMTopartikler

Bane VM-viden: Da VM ikke kom til Danmark

Til oktober er der bane-VM i Ballerup Super Arena for tredje gang. Ni gange blev bane-VM afviklet på Ordrupbanen. På CyclingWorld.dk bringer vi frem til oktober løbende historier og anekdoter om bane-VM.

Da VM ikke kom til Danmark
I 1981 fyldte DBC (Dansk Cycle Club), nu verdens ældste cykelklub, 100 år. Planerne var at få VM, bane og landevej, til Danmark for at fejre jubilæet. Der blev produceret materiale til at promovere Danmark som arrangørland, og afleveret en officiel ansøgning til den internationale cykelunion (UCI) om at blive VM-værter.
Men da det skulle afgøres, ved en UCI-kongres i 1978, hvem der skulle være VM-værter i 1981, led Danmark et meget klart afstemningsnederlag til Brno i det daværende Tjekoslovakiet.
Og det var måske godt at VM ikke kom til Danmark. For Ordrupbanen var på dette tidspunkt ikke gearet til et VM-stævne. UCI krævede 300 siddepladser, og der skulle være plads til pressen. Dermed ville det være svært at sælge billetter nok til at skabe en høj indtægt, og VM ville på trods af at der var en hovedsponsor på plads, sandsynligvis ende ud i et stor underskud.
Ved bane-VM 1981 blev det til dansk VM-sølv i de professionelles forfølgelsesløb ved Hans-Henrik Ørsted samt til dansk bronze i amatørerne pointløb ved Michael Marcussen.

Sidste gang der var bane-VM på Ordrupbanen i 1956. Første gang der var VM i Ballerup Super Arena var i 2002.

Husk at købe dine sportsbøger via SportsBog.dk og få dine kulturnyheder via JuicyNet.dk.