Bane VMInternationalt landevej

Bane VM-viden: Dansk bronze og fjerdeplads i pointløb i 1985

Til oktober er der bane-VM i Ballerup Super Arena for tredje gang. Ni gange blev bane-VM afviklet på Ordrupbanen. På CyclingWorld.dk bringer vi frem til oktober løbende historier og anekdoter om bane-VM.

Bane-VM 1985 blev afviklet i norditalienske Bassano del Grappa. For Danmark blev det til guld for Hans-Henrik Ørsted i de professionelles forfølgelsesløb. I øvrigt foran britiske Tony Doyle, som ofte var Ørsteds store rival. Men Danmark var også utrolig stærke i pointløb i denne periode. Dan Frost vandt bronze hus amatørerne, kun slået af tjekkiske Martin Penc og schweiziske Philippe Rival. I de professionelles pointløb var det også meget tæt på at blive danske medalje. Gert Frank støttede Michael Marcussen (foto). Det rakte dog til en fjerdeplads i et løb som stærke Urs Freuler vandt. Freuler blev i alt verdensmester i pointløb tre gange og to gange i keirin. Han nåede også at vinde 15 etaper i Giro d’Italia og en i Tour de France. Marcussen blev verdensmester i pointløb i for amatører i 1983. Men mere og det en anden dag.

Ved VM 1985 blev det danske 4000 meter hold nr. otte efter dog at have sat femtebedste tid i den indledende tidskørsel. Og så er de bemærkelsesværdigt at Vlatschslav Ekimov, der senere blev en stor landevejsstjerne, vandt amatørerne forfølgelsesløb og at de østtyske sprinterstjerner Lutz Hesslich og Michael Hübner fik sølv og bronze i amatørerne sprint.