BaneTopartikler

Australien bedste nation ved succesfuldt bane-VM i Hong Kong

Søndag sluttede bane-VM 2017 i Hong Kong. Det andet nogensinde i Asien, og historisk ved at være det første, hvor der blev kørt parløb for kvinder. Her sejrede belgiske Lotte Kopecky/Jolien D’Hoore.

Den internationale cykelunion betegner VM-stævet som en stor succes.

Der blev afviklet 20 discipliner. Bedste nation blev Australien med i alt elleve medaljer heraf tre af guld. Også Frankrig og Rusland vandt tre VM-titler, mens Storbritannien, Tyskland og USA fik to verdensmestre hver. Specielt Frankrig formåede at markere sig de sidste dage af VM-stævnet, hvor Benjamin Thomas først vandt omnium og siden parløb med Morgan Kneisky, mens verdensrekordholder Francois Pervis vandt 1000 meter på tid for fjerde gang i karrieren. Bemærkelsesværdig at tjekkiske Tomas Babek og franske Quentin Lafargue måtte dele sølvet i nøjagtig samme tid over de 1000 meter.

Kongedisciplinen hos mændene, sprint, blev endeligt vundet af Denis Dmitriev efter at russeren tidligere har vundet to gange sølv og to gange bronze. Australske Cameron Meyer fik et imponerende comeback med sejr i både pointløbet og holdforfølgelse og sølv i parløb. Det britiske supertalent Elinor Baker vandt et flot pointløb hos kvinderne, mens tyske Kristina Vogel igen dominerede de hurtige discipliner ved at vinde både keirin og sprint, men måtte nøjes med bronze i holdsprint.

I forfølgelsesløb imponerede australske Jordan Kerby med en hurtig tid, mens amerikanske Chloe Dygert sejrede hos kvinderne.

Katie Archibald beholdt omnium-titlen hos Storbritannien på trods af at den olympiske mester Laura Trott ikke deltog.

41 nationer deltog, og 15 nationer fik medaljer. Som bekendt fik Danmark ingen medaljer. Det blev til fjerdepladser i pointløb og parløb, en sjetteplade i omnium og en tiendeplads i holdforfølgelse. Der var tredje VM siden 2006, at Danmark ikke opnåede podiepladser, Der var heller ikke danske medaljer i Paris 2015 og i 2011 i Apeldoorn. Næste års VM er netop i hollandske Apeldoorn.