Dansk Landevej

Arbejdernes Bicycle Club (ABC) etablerer nyt dameteam

Efter flere års pause satser en af dansk cykelsports traditionsrige klubber nu igen på at skabe det bedste dameteam i Danmark. Team ABC Dame Elite kommer i 2021 sæsonen til at bestå af otte ryttere, fra de helt unge uprøvede talenter til de etablerede og erfarne ryttere, alle med udgangspunkt i Seje Sild Cykler som er ABC’s afdeling kun for kvinder.

Klubben har igennem mange år haft ét af Danmarks absolut stærkeste juniorhold, en stærk gruppe af licensryttere fra U11 – H70 samt en stor og velfungerende motionsafdeling. ”Nu er det tid til også at bidrage yderligere til udviklingen af kvindecykling i Danmark, hvor vi også her ønsker at være i front” udtaler klubbens formand Hasse Larsen. 

I løbet af 2020 blev idé og vision til realitet, hvor rytterne allerede viste tårnhøjt niveau og var dominerende i sensommerens løb. Det blev bl.a. til både samlet sejr og andenplads ved Ladies Cup og en imponerende fjerdeplads til kvindernes elite DM i Middelfart, kun overgået af tre professionelle ryttere.

I 2021 sæsonen får rytterne nogle endnu bedre rammer med stor hjælp fra mange af klubbens kompetente og frivillige kræfter, lige fra SoMe, trænere, sportsdirektører og mekanikere. ”Alle arbejder 100% frivilligt, ligesom ved alle andre af klubbens aktiviteter” tilføjer en stolt formand, der samtidig sender en stor tak til klubbens gode sponsorer, som gør satsningen økonomisk mulig.

Rytterne har selv designet teamtøjet, som de glæder sig til at vise frem sammen med deres nye Trek Emonda SLR 7 eTap teamcykler. Træningen er i fuld gang frem mod en forhåbentlig fuld løbssæson i både Danmark og enkelte UCI løb i udlandet. ”Desværre sætter corona fortsat en del begrænsninger på flere planlagte aktiviteter, bl.a. samlinger og træningslejr, men vi skal nok være topklar når sæsonen starter” udtaler team manager Lars Nielsen.

Rytterne vil blive præsenteret i den kommende tid.