Internationalt landevej

Årets cykelrytter skal kåres ved nytårsstævne. Fem er nomineret

For første gang nogensinde er der adgang for alle til kåringen af Årets Cykelrytter i Danmark. Kåringen finder sted ved DBCs nytårsstævne i Ballerup Super Arena den 29. december.

Prisen for Årets Cykelrytter uddeles af Danmark Cykle Union og PostNord Danmark. Vinderen udpeges via en afstemning blandt de danske licensryttere. Dermed er det den mest prestigefyldte titel, man kan få som cykelrytter i Danmark. Første gang prisen blev uddelt var i 1976, hvor bronzevinderne i 100 km holdløb ved OL i Montreal blev hyldet. To ryttere, Alex Pedersen og Michael Rasmussen, har fået prisen tre gange hver. Bjarne Riis, Henrik Djernis, Bo Hamburger, Hans-Henrik Ørsted, Jan Bo Petersen, Dan Frost, Michael Marcussen og 4000 meter holdet har fået prisen to gange hver. I 2015 vandt U23 verdensmester i enkeltstart Mads Würtz Schmidt. 2016 vinderen hyldes den 29. december i Ballerup Super Arena.

Nomineret i år er landevejsverdensmester Amalie Dideriksen, MTB-verdensmester Annika Langvad, OL-sølvvinder Jakob Fuglsang, VM- og OL-bronzevinderne i 4000 meter holdet samt Magnus Cort, der blandt andet har vundet to etaper i Vuelta a Espana.

På dagen hyldes desuden Årets Talent 2016. En pris som Danmarks Cykle Union fik i gave fra PostNord Danmark ved 100 års jubilæet i 2007, og som gives til U19 eller yngre ryttere, der har udmærket sig med internationale resultater.

Forud for kåringerne vil alle danske medaljevindere ved internationale mesterskaber i 2016 blive præsenteret i Ballerup Super Arena. Efter hyldesten og kåringerne vil der for pressen og publikum være mulighed for interviews og autografer.

Derefter er det tid til det spektakulære 100 km parløb. Her deltager blandt andre 6-dagesløbets Par nr. 7, Michael Mørkøv/Lasse Norman. Men også de danske mestre Casper Pedersen/Frederik Rodenberg, sølvvinderne Jesper Mørkøv/Marc Hester og en række internationale par. Sammensætningen af disse par offentliggøres i de kommende uger.

“Det bliver en fest, hvor vi skal fejre dansk cykelsport på alle måder. Og så skal vi naturligvis glæde os til parløb på allerhøjeste niveau. Jeg forventer en fyldt Ballerup Super Arena”, forklarer Jimmi Madsen, der er DBCs eventansvarlige på dagen.

Der kan allerede nu købes billet til dagen. Og du sparer kr. 25,- per billet ved at købe online lige nu via https://www.bikenrun.dk/collections/event-billetter/products/nytarsstaevne-med-internationalt-100-km-parlob.