Dansk Landevej

BørneTour vender tilbage

BørneTour er tilbage på de danske veje i 2023 og besøger 20 danske byer til cykelsjov for børn. Løbet kommer fremover til at hedde Škoda BørneTour, og Tour de France-sponsoren Škoda er klar til at drysse tour-magi over det danske børnecykelløb.

Fra april til september vil veje rundt i landet blive fyldt med glade børn i sadlen, når BørneTour igen turnerer rundt til over 20 forskellige byer i Danmark. Denne gang med Škoda som ny samarbejdspartner og hovedsponsor. Alle børn og unge i alderen 3-15 år kan være med i Škoda BørneTour, uanset fart, type af cykel og ambitionsniveau. Distancerne er overkommelige, og der er præmier til alle. “Med et fælles mål om at give børn og unge en fed cykeloplevelse, vil Škoda BørneTour forhåbentlig starte drømmen om Champs-Élysées og den gule trøje. Derfor giver det nye samarbejde rigtig god mening”, siger Škodas administrerende direktør Thomas Bruun Nielsen.

Danmark har igennem en lang årrække været en af de mest cykelglade nationer i verden, men siden 2014 har danskernes brug af cyklen været faldende. Særligt blandt de unge bliver der cyklet mindre, og en undersøgelse fra 2021 viser, at antallet af cyklede kilometer pr. dag hos de 10-17-årige faldet med 24,5% over en ti-årig periode. Heldigvis viser nyeste tal fra Vejdirektoratet, at kurven er ved at vende, og det er en tendens Škoda vil være med til at fastholde.

“Mange af os cyklede i skole hver eneste dag, da vi var børn – og jeg tror, vi skal huske at give de samme gode vaner videre til vores børn. Og det tør jeg godt at sige, selvom vi lever af at sælge biler – cyklen skal have en hovedrolle i vores hverdag,” siger Thomas Bruun Nielsen, der selv er passioneret cyklist.

Startskuddet for 2023-kalenderen går lørdag den 15. april i Holstebro, og i de efterfølgende måneder gæster Škoda BørneTour mere end 20 byer over hele landet.

Cykelglade børn og unge skal altså pumpe dækkene, spænde cykelhjelmen, og tage et kig på www.børnetour.dk, hvor tilmelding til årets events åbner inden længe.

Husk at du blandt andet kan købet bogen De Danske Tour de France-Helte via www.sportsbog.dk.