Produktnyheder

Alt du skal vide om Tour de France-starten i Danmark 

I tilfælde af du ikke har hørt det, kommer verdens største og hårdeste cykelløb – Tour de France – til Danmark i sommeren 2022. Der er blevet arbejdet hårdt på at få touren til Danmark, og nu sker det endeligt. Allerede i juni 2016 afleverede Danmark et officielt bud på, hvordan en dansk tour-start kunne se ud. Det gjorde de under sloganet ”The greatest cycling race in the world meets the best cycling city in the world” – herunder refereres der til København, hvor den første etape, Grand Départ, finder sted. 

Første etape er en 13 km lang enkeltstart igennem Københavns gader. Etapen finder sted d. 01/07, og det er en kort og flad distance med få skarpe sving. Der er derfor mange af rytterne, der øjner en unik mulighed for at starte i den gule trøje. Undervejs på ruten kommer rytterne forbi flere ikoniske danske landemærker, herunder Den Lille Havfrue, Amalienborg Slotsplads og Dronning Louises Bro. Sidstnævnte er verdens mest trafikerede cykelstrækning, der dagligt krydses af ca. 40.000 cyklister. 

Anden etape har en rute, der går fra Roskilde til Nyborg og dermed over verdens femtelængste hængebro – Storebæltsbroen. Etapen er 202 km og finder sted d. 02/07. I løbet af etapen er der hele tre kategori 4-stigninger i Veddinge Bakker, og så er der selvfølgelig den spektakulære afslutning over Storebæltsbroen. Her forventes særligt vinden at spille en stor rolle, og den vil, sammen med stigningerne i løbet af etapen, give anledning til et splittet felt. Afslutningen på broen kan derfor skabe en mulighed for en overraskende vinder. Netop idéen med en etapeafslutning hen over Storebælt var en af grundene til, at Danmark blev valgt som værtsland for årets tour-start. 

Tredje og sidste etape i Danmark ligger på en 182 km lang rute mellem Vejle og Sønderborg, og den finder sted d. 03/07. Den sidste del af etapen lægger med sit brede og flade terræn virkelig op til sprinter rytterne. Dog er der i løbet af ruten igen tre kategoriserede stigninger, så den må siges at have lidt af hvert. Desuden er der, i forhold til 2. etape, mindre sandsynlighed for en forstyrrende vind. ’Danmark’ står skrevet ud over hele etapen, da rytterne både skal forbi Jellingestenen og Dybbøl Mølle og igennem Vejles bakker og Christiansfelt. 

Hvis du drømmer om at opleve Tour de France helt tæt på, men du måske hverken har tiden eller pengene til at tage ned til de franske bjerge, er det en helt oplagt mulighed at opleve touren i Danmark. Du kan fx tage til København i en forlænget weekend og se enkeltstarten i de københavnske gader. Og når du alligevel er i hovedstaden, hvorfor så ikke lave en hyggeligt tur ud af det? Der er en masse seværdigheder og restauranter at kaste sig over for ikke at snakke om et stort udvalg af hoteller og Airbnbs. Sådan en weekend kan selvfølgelig hurtigt løbe op i pris. Dertil kan du på forhånd sammenligne dine lånemuligheder på fx Moneezy for at finde det mest fordelagtige lån for dig. 

Det kan også være, at du selv har en drøm om at hoppe op på jernhesten og cykle igennem det danske landskab. Dele af de danske Tour de France-ruter kan også opleves på egen hånd, eller skulle man nærmere sige ’på egen cykel’. Hvis du gerne vil i gang med at cykle på ryttercykel, er første step at købe den helt rigtige cykel for dig. For at finde finansiering til det kan du fx sammenligne dine muligheder, for et lån, på GulogGratis