Bane

9’erne truer 7’erne i toppen af Bilka 6-dagesløbet

Med to døgn tilbage af Bilka 6-dagesløbet i Ballerup Super Arena er det ekstremt tæt i striden om hvem, der skal vinde det 56. københavnske 6-dagesløb.

Søndag er traditionelt familie- og børnedag ved 6-dagesløbet i Ballerup Super Arena. Og der var virkelig fest og farver søndag i Danmarks største cykelarena, hvor ryttere og tilskuere fik tingene til at gå op i en højere enhed. Dagen bød på fastelavnsfest, tøndeslagning, musikalsk underholdning, Men også cykelløb på højt niveau.
Det hele kulminerede med en jagt over en time. I jagten følte topparene hele tiden hinanden an, og fik på skift erobret omgange. På dagens sidste 40 omgange spidsede det hele dog for alvor til. Først vandt par nr. 7, Michael Mørkøv/Kenny De Ketele og par nr. 1 Moreno De Pauw/Yoeri Havik sammen en omgang. Men kort efter angreb blandt andre par nr. 9, Marc Hester/Leif Lampater. Længe så det ikke ud til at angrebet skulle blive en succes. Men på jagtens sidste omgang lykkedes det lige præcis for Hester at få kontakt til bagenden af feltet, og dermed blive noteret for den ekstrem vigtige omgang.

Dermed er par nr. 7 og par nr. 9 på omgangshøjde i spidsen af løbet. 7’erne fører med blot tre point til deres rivaler. De to par har henholdsvis 173 og 170 point. To par er blot en omgang efter, så Bilka 6-dagesløbet 2018 er helt åbent inden de to sidste døgn.

“Egentlig havde jeg opgivet at vi kunne komme rundt. Men lige pludselig kunne det lade sig gøre. Det er fantastik at køre med Leif, han er en snu og stærk makker”, forklarede Marc Hester efter jagtsejren. Om muligheden for at vinde Bilka 6-dagesløbet sagde Hester: “De andre er stærke, så det bliver svært, men vi gør selvfølgelig alt vi kan”.

Resultater fra Bilka 6-dagesløbet vil kunne findes via Sixday.dk.

Bilka 6-dagesløbet fortsætter mandag. Her afvikles blandt andet den store og berygtede handicapjagt over 75 km.