Bane

4000 meter holdet Årets Sportsnavn i Danmark 2020

De danske verdensmestre og verdensrekordholdere, Lasse Norman, Rasmus Lund, Julius Johansen og Frederik Rodenberg blev lørdag kåret som Årets Sportsnavn. De fire blev i februar i Berlin verdensmestre og slog ny verdensrekord med 3 minutter og 44,672 sekunder i finalen, hvor New Zealand blev besejret.

Formand for både DIF og dommerkomitéen bag Årets Sportsnavn, Niels Nygaard, fortæller om begrundelsen for valget af vinderne: ”De fire unge ryttere begik en fuldstændig uhørt præsentation ved at tage verdensmesterskabet på så overlegen vis og samtidig sætte tre suveræne verdensrekorder på to dage. I holdforfølgelsesløb er Danmark oppe imod cykelstormagter, som målt på ressourcer burde slå det danske banelandshold hver gang. Men Danmarks Cykle Union ville i samarbejde med Team Danmarks eksperter det anderledes. De har derfor gennem flere års ambitiøst og intensivt arbejde skabt en guldraket, der overhaler alle stormagterne uden at se sig tilbage, siger Niels Nygaard og fortsætter: ”I 4.000 meter holdforfølgelsesløb har de allermindste detaljer betydning for succes, og derfor er jeg også vild med, at disciplinen hedder holdforfølgelsesløb med tryk på hold. For VM-sejren var unægtelig en holdpræstation – fra mekaniker og træner til præstationsingeniør og rytter. Derfor går denne triumf og prisen som Årets Sportsnavn 2020 til alle omkring holdet. Titlen er fuldt fortjent”.

Danmarks fornemmeste sportspris uddeles i et samarbejde mellem DIF og Team Danmark, og hos sidstnævnte kan formand for Team Danmark, Lars Krarup, ikke andet end at beundre 4.000 meter holdets VM-præstation, som han kalder en præstation til historiebøgerne.

Fodboldspiller Pernille Harder og badmintonspiller Viktor Axelsen var også nomineret til Årets Sportsnavn 2020.

Det er 30. gang, at Årets Sportsnavn uddeles. Siden 2019 har DIF og Team Danmark stået bag prisen. De første mange år var det DIF og Jyllands-Posten, som var prisens afsendere. Udover æren følger der 75.000 kroner med prisen.