Tour de France

22-årige schweizer overtager Tour’ens ungdomstrøje

Han er U23 verdensmeter fra 2018. Søndag trådte han ind på den helt store scene, da 22-årige schweiziske Marc Hirschi blev nr. to på anden etape af Tour de France, og dermed også kørte sig i front af løbets ungdomskonkurrence, hvor han overtager den hvide førertrøje fra Mads Pedersen.

Etapen blev vundet af storfavorit Julian Alaphilippe fra Deceuninck – Quick Step efter en tæt spurt med Hirschi. Alaphilippe er dermed også i den gule førertrøje.

Hirschi, der er holdkammerat med Casper Pedersen og Søren Kragh Andersen på Team Sunweb, blev også U23 europamester i 2018, og sidste år blev han nr. tre i det spanske Clasica San Sebastian.

Blandt Tour’en favoritter var der tidstab til Daniel Martinez fra EF Pro Cycling, der grundet et styrt og siden en hård opkørsel endte med tidstab på tre minutter og 38 sekunder.

Bedste dansker på etapen blev Niklas Eg fra Trek Segafrredo som nr. 65, otte minutter og 41 sekunder efter. Kasper Asgreen fra Deceuninck – Quick Step var en del af etapens store udbrud, og nåede også at levere et stykke arbejde for dagens etapevinder.

Tour de France førertrøjerne efter 2. etape:

Gul førertrøje: Julian Alaphilippe (Deceuninck – Quick Step)

Grøn pointtrøje: Alexander Kristoff (UAE-Team Emirates)

Prikket bjergtrøje: Benoît Cosnefroy (AG2R La Mondiale)

Ungdomstrøjen: Marc Hirschi (Team Sunweb)

Holdkonkurrencen: Trek – Segafredo