Internationalt landevej

20 ryttere skal tirsdag dyste om EM-titel i Ballerup

Tirsdag er det tid til en af årets største cykelbegivenheder på dansk jord. Der skal kåres en europamester i Derny pace i Ballerup Super Arena.

20 ryttere er med, når der tirsdag fra kl. 10:00 i Ballerup Super Arena skal afvikles tre EM Derny pace kvalifikationsheat over hver 20 km. Ialt 10 ryttere går videre til finalen, der skal afvikles over 40 km samme sted tirsdag kl. 21:00.

Og der er masser af profiler på startlisten ved europamesterskabet. Det største navn er uden tvivl den italienske landevejsstjerne, Filippo Pozzato, som tidligere har vundet etaper i Tour de France, men også klassikeren Milano-Sanremo og rigtig mange andre store cykelløb. En virkelig interessant profil at følge for de mange tilskuere, der forventes i hallen.
Danmark har tre deltagere med. Casper Pedersen og Jesper Mørkøv kommer direkte fra 6-dagesløbet i London, mens Casper Folsach har forberedt sig ved at køre EM i Frankrig og en række løb i Danmark. Fra 6-dagesløbet i London kommer også hollandske Yoeri Havik, østrigske Andreas Graf og tyske Max Beyer direkte til Ballerup.

“Det er mange år siden, der har været så mange deltagere ved et EM i Derny pace, og det er mange år siden, at feltet har været så stærkt”, forklarer sportslig ansvarlig Jimmi Madsen. “Så jeg tror på, at vi får et super flot stævne, og håber og tror på, at der kommer rigtig mange tilskuere i Arenaen”, uddyber Madsen, der i 2000 selv blev europamester i Derny pace.

Se den komplette startliste, dagens program og masser af andre informationer om det store event på http://cykelbanen.dk/?page_id=1800.