Bane

Stort internationalt stævne afholdes mandag på Århus Cyklebane

Der er deltagelse fra intet mindre end 13 forskellige nationer, herunder selvfølgelig det danske landshold, når der på mandag den 5. juni køres Niels Fredborgs Æresløb på Aarhus Cyklebane.

Den store internationale interesse skyldes primært at stævnet er klassificeret som UCI CL2, hvilket vil sige at der er UCI point på spil. Pointene er livsvigtige for rytterne og nationerne, da de er afgørende for at man kan kvalificere sig til VM og sidenhen OL. 

Stævnet strækker sig over et dags- og et aftenprogram, med start klokken 12:00 og pause fra 14:45 til 17:30.

”Med den måde som omnium disciplinen køres nu om dage, med fire samlede starter lige efter hinanden, er det helt afgørende for rytterne at vi lægger en pause ind midt på dagen. Mange af dem deltager jo også i parløbet. Så det er simpelthen en nødvendighed. Vi håber selvfølgelig på at mange aarhusianere vil benytte grundlovsdag til at tage på Aarhus Cyklebane hele dagen. Men vi forventer primært at der kommer mange tilskuere til aftenprogrammet som starter 17:30”, forklarer Johannes Ollerup Sall, formand Aarhus Cyklebane

Det danske landshold føres an af en af verdens bedste baneryttere gennem tiden. Den lokale helt Lasse Norman Leth stiller både op i omnium og Parløb, og er blandt favoritterne til at nappe sejren i begge discipliner, og dermed skaffe vigtige kvalifikationspoint til Danmark.

Foruden omnium og parløb køres der også i disciplinen sprint. Det er ikke en disciplin som Danmark har gjort så meget i de seneste årtier, men publikum kan blandt opleve den tidligere VM bronzevinder Alejandro Martinez Chorro (Spanien), i den seværdige disciplin.