HistorieTopartikler

Utrolig cykelhistorie: Hollandsk musiker opkaldt efter dansk cykelrytter

Det lyder næsten for utroligt til at være sandt. Men det er sandt. Den hollandske succesfulde musiker Blaudzun, har taget sit kunstnernavn efter den tidligere danske cykelrytter Verner Blaudzun. Johannes Sigmond, som musikeren oprindeligt hedder, er kæmpe cykelfan, følger sporten tæt og synes rigtigt god om lyden af Blaudzun navnet. Derfor tog han det som sit kunstnernavn. Det er singer-songwriter Blaudzun gør sig i. Han turnerer over store del af Europa og har blandt 26.000 følere på Facebook.

Verner Blaudzun, nu 76 år, var en af de bedste danske landevejsryttere primært i 1970’erne. Det blev blandt andet til et verdensmesterskab i holdløb i 1966 i og OL-bronze i disciplinen i 1976. Verners søn Michael Blaudzun var professionel fra 1994 til 2008, og blandt andet kørte for hollandske Rabobank.

I øvrigt mødtes Verner Blaudzun med Blaudzun i forbindelse med at Tour de France var i Danmark sidste år. Og til april skal Verner og Michael Blaudzun til Holland for at se en koncert med kunstneren.

Husk at der er mange flere utrolige cykelhistorier i bogen 50 Utrolige historier fra cykelsporten, som du kan købe via Sportsbog.dk.