Bane

Cavendish og Danmark

For DBC er der en kæmpe ære at kunne præsentere Mark Cavendish ved deres 3-dagesløb den 11. til 13. november i Ballerup Super Arena. Efter sommerens tangering af Eddy Merckx’ rekord i antal etapesejre i Tour de France, er briten nok den største stjerne cykelsporten har lige nu.

At det lykkedes få Cavendish til Ballerup skyldes blandt andet at Deceuninck Quick Step stjernen har en kærlighed for Danmark. En kærlighed der nok primært bunder i, at det var i Rudersdal, at Cavendish i 2011 blev verdensmester. Sejren på Geel Bakke er den største triumf i Cavendish karriere. Den flade rute i Danmark var britens eneste mulighed for at blive verdensmester, og det britiske hold leverede varen perfekt, og fik Cavendish kørt optimalt frem til spurten på den lille bakke i Nordsjælland.

Tre sejre på Frederiksberg
Men historien om Cavendish og Danmark går længere tilbage. Allerede i 2007, som 22-årige, sejrede Cavendish på sidste etape af det daværende Post Danmark Rundt, og udtrykte på Frederiksberg sin kærlig til Danmark og Brian Holm, der på det tidspunkt var hans sportsdirektør på T-Mobile. Igen i 2012, iført VM-striberne triumferede Cavendish på Frederiksberg. Et smukt øjeblik. Tredje sejr på Frederiksberg kom i 2013, hvor Cavendish vandt iført den britiske mestertrøje og dermed tangerede estiske Jaan Kirsipuus rekord med tre sejre på Danmarks svar på Champs Elysées.

Mark Cavendish er i sin karrieren blandt andet blevet verdensmester tre gange i parløb, han har vundet 34 etaper i Tour de France, 15 etaper i Giro d’Italia, Milano-Sanremo, tre gange det belgiske Scheldeprijs og etaper i blandt andet Vuelta a Espana, Schweiz Rundt, Tirreno-Adriatico, Tour of California og rigtig meget andet.

Der skal ved DBCs 3-dagesløb køres både for herre- og kvindeelite plus et talentløb samt et såkaldt Miniløb for drenge og piger mellem 12 og 14 år.

Billetter til DBCs 3-dagesløb kan købes via dette link.