Internationalt landevej

Ny superstjerne i svøb: Hvad bringer fremtiden for danske Jonas Vingegaard?

Den danske cykelrytter kom på alles læber, da han sensationelt endte som nummer to ved årets Tour de France.

Jonas Vingegaard har lige pludselig fået virkelig godt gang i karrieren efter hans imponerende præstation ved årets Tour de France. Her endte han på en flot andenplads, og blev dermed den første dansker i 25 år til at ende på podiet ved det prestigefyldte cykelløb.

Dette års helt store åbenbaring
Alle cykeleksperter havde forventet at Jumbo-Visma ville kæmpe med helt fremme i dette års Tour de France, men de færreste havde troet at det skulle blive på grund af danske Jonas Vingegaard. Efter en uheldig start og tidlig exit for holdets anfører, Primoz Roglic, blev det nemlig Vingegaard, der stod i front. Herfra viste danskeren stor styrke hele løbet igennem, hvor han kæmpede med Tadej Pogacar om den gule trøje. Det blev dog slovenske Pogacar der løb med førstepladsen, men Vingegaard viste løbet igennem utrolig god form.

Mange cykeleksperter har således fået øjnene op for ham, og mange af dem mener, at den 24-årige dansker går en stor fremtid i møde. Således håber han selv på flere kaptajn-roller i fremtiden, og hvis vi kigger på oddsene her i august måned, regnes han også for at være en af favoritterne til at vinde den gule trøje til næste års Tour. Det giver odds 5.50 på at det sker, og det er således kun Pogacar og Roglic, der vurderes at have større chancer for at vinde.

Kilde: Pixabay

Danskerens rolle hos Team Jumbo-Visma
Til at starte med var det egentlig ikke meningen, at den stille dansker skulle have kørt Tour de France i år. Han blev først indkaldt kort før løbet startede, og da Touren udfoldede sig som den gjorde, blev det pludselig Vingegaard der måtte tage over.

Det må også have været overraskende for ham selv at det skulle gå så godt, men ikke desto mindre kan han være meget stolt af sig selv. Den flotte præstation kaster også medieopmærksomhed af sig, og mange er allerede begyndt at gisne om, hvad fremtiden bringer for det danske stortalent.

Indtil nu ligner det dog, at han bliver ved hollandske Jumbo-Visma, som han kort efter Tour de France valgte at forlænge med frem til 2024. Her bliver det spændende at følge hans rolle, for spørgsmålet er hvem der bliver kaptajn til næste års Tour de France. Roglic må være favorit til at tage den rolle, men meget kan nå at ske på et år. Klarer Vingegaard sig godt, er det ikke utænkeligt at det bliver ham, som holdet kommer til at køre for.

Det kræver selvfølgelig at han holder sit høje niveau, for der er stor intern konkurrence på holdet. Foruden Roglic skal danskeren også holde øje med resten af talenterne på holdet. Sepp Kuss og Tobias Foss ligner også et par spændende cykelryttere med en stor fremtid foran sig. Derudover er der også lige Tom Dumoulin og Steven Kruijswijk. Det er altså et utroligt stærkt hold han kører for, hvilket bare gør Vingegaards præstation endnu mere imponerende.

Det er altså en ny stjerne vi har i svøb, og cykelfans og især de danske af slagsen kommer til at holde skarpt øje med den danske cykelrytter igennem det næste års tid.