Dansk Landevej

En søndag på Amager. Sejr til Rasmus Bøgh Wallin

Der er en vaudeville, som hedder: ”En søndag på Amager”, som indeholder sangen ”I Kongelunden skal brylluppet stå”.

Der var dog ikke bryllup, men start og mål, i Kongelunden til Amager Cykle Rings 80 års jubilæumsløb. Det er sjældent at fylde 80 års som cykelklub og det er også sjældent at en af klubbens egne ryttere vinder klubbens eget løb – det skete i dag, da Rasmus Bøgh Wallin vandt A-klassen. Der blev kørt 140 km på en rundstrækning på det sydvestlige Amager. Tidligt i løbet kom en 16 mandsgruppe afsted, hvor den lokale klubs elitehold Team CO:Play Giant, var godt repræsenteret. Da der manglede to omgange, stak to ryttere afsted fra denne gruppe og kom alene hjem. Her henviste Rasmus Bøgh Wallin, sidste uges medaljevinderen fra DM i enkeltstart, Martin Toft Madsen, BHL – PL Beton Bornholm, til andenpladsen. Hovedfeltets spurt, blev vundet af Mathias E. Larsen fra Restaurant Suri Carl Ras.

Kvindernes A-klasse kørte 84 km, og blev vundet af Matilda Frantzich fra CK-Ringen Sverige, foran Karoline Hemmsen, Cykling Odense og Rikke Bak Dalgaard, Amager Cykle Ring på 3. pladen. Lokale Amalie Dideriksen, som vandt elite kvindernes DM sidste søndag, i Give, stillede op i herrenes C-felt (for at få lidt god træning, inden deltagelsen i OL), og kørte en ottendeplads hjem, blandt mændene.  Hos U17 pigerne blev det også Amager sejr ved Anna Margrethe Hansen og ligeledes Amager sejr til Valdemar Wagner i U13 drenge.

Der var 447 tilmeldte ryttere i alle klasser, fra 9 år, til ryttere langt oppe i 70’erne. Amager Cykle Ring havde over 100 frivillige i gang på dagen.