Dansk Landevej

Danske U23 landsholdet udtaget

Danmarks Cykle Unions landstræner Anders Lund har udtaget sit U23 landshold til polske etapeløb Orlen Nations Grand Prix og et tjekkiske Fredsløbet. 

Orlen Nations Grand Prix indledes lørdag og består af to relativt korte let kuperede etaper og landstræner Anders Lund sætter disse ord på løbet:

”Det er grundet Corona-aflysninger årets første  U23 Nations Cup, så jeg forventer to meget intense dage, hvor der må være en del opsparet energi i de unge ryttere, der skal ud i weekenden. Det er ingen hemmelighed at løbet falder sammen med den store danske UCI weekend (GP Herning og Fyn Rundt), og at dette har givet plads til flere unge ryttere. Jeg glæder mig virkelig til at se rytterne prøve sig af i det skarpeste internationale U23 selskab. Lige nu er det virkelig svært vurderer hvor vi står, eftersom der ikke har været kørt U23 landsholdsløb siden EM i August 2020. Jeg er er derfor virkelig spændt på det her” konstaterer Anders Lund.

U23 landsholdet til Orlen Nations Grand Prix:
Frederik Irgens Jensen (BHS PL Beton Bornholm)
Emil Schandorff Iwersen (BHS PL Beton Bornholm)
Anders Foldager (Herning CK Elite)
Tobias Lund Andresen (Development Team DSM)
Kasper Viberg Søgaard (Team CO:Play-Giant)
Robin Juel Skivild (Uno-X DARE Development Team)

Weekenden efter gælder det Fredsløbet (Course de la Paix Grand Prix), der køres fra torsdag den 3. juni til søndag den 6. juni.

Landstræneren giver løbet denne kommentar: ”Fredsløbet plejer at være et godt løb for det danske U23 landshold, og jeg tror på at vi kommer til særligt at præge løbets første del – med den indledende prolog og kuperede første etape. Herefter følger to hårde bjergetaper, hvor det er vanskeligere at sige hvor vi står som hold. Men det er vigtigt for rytternes udvikling at prøve kræfter med udfordrende terræner, så jeg glæder mig til at komme i gang med den del også” slutter en forventningsfuld Anders Lund.

De danske U23 landshold til Fredsløbet:
Julius Johansen (Uno-X Pro Cycling Team)
Johan Price-Pejtersen (Uno-X Pro Cycling Team)
Anders Foldager (Herning CK Elite)
Tobias Lund Andresen (Development Team DSM)
Marcus Sander Hansen (BHS PL Beton Bornholm)
Aksel Bech Skot-Hansen (ColoQuick Cycling)