Tre spændende måder du kan tage på en aktiv ferie på

Den aktive ferie er en af de mest undervurderede ferier man kan tage på. Dette skyldes, at man kan gøre det alene, sammen med familien eller sammen med sine venner. Der findes en aktiv ferie for alle, og gælder bare om at opsøge den. På den aktive ferie er der massere af muligheder for ikke kun at få dyrket en masse motion, men også mulighed for en masse hygge. Man danner et bånd med andre mennesker på en aktiv ferie eller opdager noget helt nyt om dig selv, hvis man tager afsted alene. Det vigtigste er at man kommer af sted, og hvis du er i tvivl om hvilken slags aktiv ferie, du skal på, kan du læse om tre slags nedenfor. 

Cykelturen man kun ser på fjernsyn
En af de mest populære aktive ferie er cykelferier. Det er blandt andet fordi at de kommer i så mange forskellige former og kan holdes på mange forskellige niveauer. Det kan være den normale cykelferie rundt i Danmark, hvor man på sin cykel medbringer alt det essentielle – telt, tøj og vand og så er det bare derudaf. Dette er meget familievenligt. 

Hvis man er større cykelentusiast kan man tage nogle af de vilde ture, hvor man enten kører ned til bjergene i Frankrig eller tager turen fra ens dørtærskel hele vejen ned til Touren – som de synger i Team Easy On-sangen.  Det er en spændende tur, som er fysisk krævende, og mange vil måske sige at det ikke er en ferie – men de kender ikke til cyklens mediterende funktion. 

Skiferie – det tæller også som en aktiv ferie
Alle som har prøvet at være på skiferie ved, at det er hårdt og det tager på krafterne at skulle tidligt op om morgen og stå på ski hele dagen, for at spise aftenssmad og vælte i seng. Det er fysisk krævende at være på skiferie, og derfor kan det også tælle med som en god aktiv ferie. 

Surfing
En anderledes slags aktiv ferie er surfing. Tager man på surfer-ferie bliver man et med vandet, for hvis du aldrig har prøvet at surfe før, så kommer du til at ryge i vandet mange gange. Det er en udfordrende sport, men den er fuld af spænding og teknik og efter en tur som surfer vil de fleste blive hooked på sværhedsgraden og spændingen.