Tid til finalen i Rotterdams 6-dagesløb

Tirsdag afsluttes udgave nr. 38 af 6-dagesløbet i Rotterdam. En succesfuld udgave af de hollandske 6-dagesløb, hvor du kan bruge din bet365 kampagnekode, hvis du vil spille på tirsdagens spændende afgørelse.

Inden finaledøgnet er det de tyske verdensmestre Roger Kluge og Theo Reinhardt, der er i front af løbet. Parret er sammen med belgierne Kenny De Ketele/Robbe Ghys, der netop har fået en bonus omgang ved at passere 200 point, en omgang foran fire par. På tredjepladsen følger hollænderne Wim Stroetinga/Yoeri Havik, der med 294 point med stor sandsynlighed kan se frem til en bonusomgang inden finalejagten. Vinderne af Beckers Malings 100 km parløb i Ballerup Super Arena den 28. december, hollandske Niki Terpstra og belgiske Iljo Keisse er på fjerdepladsen med 262 point.

Danske Marc Hester og Oliver Wulff Frederiksen er nr. otte, tre omgange efter de førende og med 156 point. Det danske par blev mandag blandt andet nr. fire i omgang på tid, Oliver Wulff Frederiksen vandt igen det individuelle udskilningsløb, mens Hester blev nr. fire i sit Derny heat.

Rutinerede Hester, der har kørt mere end 100 6-dagesløb, kører i Rotterdam for tolvte gang. Wulff Frederiksen er debutant i løbet, hvor 13 par deltager.

I talentløbet i Rotterdam er danske Arne Birkemose og hans britiske makker Charley Calvert på femtepladsen efter fem døgn. Parret er en omgang efter de førende belgier Milan Fretin og Siebe Deweirdt. Tyskerne Felix Happke og Moritz Augenstein er på andenpladsen.

Kørt første gang i 1936
6-dagesløbet i Ahoy Arena i den store hollandske havneby blev kørt første gang i 1936. Før Anden Verdenskrig blev også kørt en udgave i 1937. Siden er også kørt i en periode i 1970’erne. I den nuværende periode er kørt siden 2005. Ingen danskere nogensinde har vundet 6-dagesløbet i Rotterdam. Michael Mørkøv/Alex Rasmussen blev i 2015 nr. to. En placering som Lasse Norman/Jesper Mørkøv gentog i 2017 og Lasse Norman opnåede igen i 2019 med Marc Hester.

Videre til Bremen og Berlin
Næste 6-dagesløb i kalenderen er det klassiske i Bremen, hvor der køres fra torsdag. Her skal Marc Hester køre sammen med østrigske Andreas Graf, mens Oliver Wulff Frederiksen skal køre sammen med tyske Mortiz Augenstein. Topparrene i løbet er belgiske Kenny De Ketele og tyske Nils Politi, franske Morgan Kneisky og tyske Theo Reinhardt samt schweiziske Tristan Marguet og tyske Max Beyer.

Fra den 23. til 28. januar skal der køres i Berlin. Her debuterer Anders Fynbo og Arne Birkemose i et professionel 6-dagesløb. Marc Hester/Oliver Wulff Frederiksen er ligeledes i feltet.

Den 7. til 9. februar er der DBCs 3-dagesløb i Ballerup Super Arena. Til dette løb er blandt andre danske Michael Mørkøv, den hollandske pointløbs verdensmester Jan-Willem van Schip samt polske Wojciech Pszczolarski til start. Arrangørerne fra DBC vil snarest offentliggøre yderligere deltagende ryttere.