Bogomtale

“Stræk tiden” er det hele. Næsten

CyclingWorld.dk har læst Victor Boy Lindholms “Stræk tiden – Essays på cykel”. Bogen er netop udkommet på Turbine i ny udvidet udgave med nyt essay samt forord af Brian Nygaard.

Af Kenneth Møller Kristensen

Poesi og cykelsport. Det hører sammen. Eller det gør det ihvertfald for en del mennesker. I Stræk tiden beskriver Victor Boy Lindholm via fem poestiske essays oplevelser på sin cykel gennem Italien, Tyskland, Frankrig, Schweiz og Danmark. Læseren kommer med til masser af begivenheder, men først og fremmest på en rejse i forfatterens tanker og betragtninger.

Stræk tiden er det hele. Næsten. Den er til tider fascinerende, til tider ligegyldig, den er givende, den er tankevækkende, den gør læseren nysgerrig, kan virke banal, den har nogle fantastisk referencer, og så er sproget altså specielt, men helt sikkert et stort plus.

Den unge forfatters tanker, overvejelser og udfordringer er bestemt relevante at beskæftige sig med. Faktisk er det, når man læser bogen, ofte ikke så relevant, hvor Lindholm kører på cykel. Selvom det da er spændende at høre om det at cykle langs Europas gamle jerntæppe og at cykle for at havne midt i en flygtningekrise. Det er Victor Boy Lindholms ikke-fysiske rejse, der, sammen med de mange filosofiske referencer, er bogens største force. Man bliver ganske enkelt klogere på det at være menneske ved at læse Stræk tiden. Og med mindre man er meget velbevandret i poeter og filosoffer, så får man også udvidet sin horisont.

Men først og fremmest sætter bogen en, halvtyk, streg under, hvorfor man skal cykle. Altså hvis du ikke cykler for at køre væddeløb, men elsker at være på rammen af andre grunde. Og det er der jo rigtig mange der gør. Hvorfor folk cykler kan du blive klogere på ved at læse Stræk tiden. Og langt de fleste kan få rigtig meget med på vejen via den unge forfatters bog. Kan kun anbefales herfra.