Dansk Landevej

Søren Kragh Andersen kåret til årets cykelrytter 2020

Det blev Søren Kragh Andersen, der løb af med hæderen og ikke mindst titlen Årets Cykelrytter 2020, da de danske licenshavende ryttere, stemte blandt syv nominerede i dette års kåring. For det er licenshaverne i Danmark, der finder den vinder, der gennem de næste 12 måneder, stolt kan bære betegnelsen Årets Cykelrytter.

I cykling er der mange traditionsrige priser og hædersbevisninger. En af de ganske særlige priser, er Årets Cykelrytter, der hvert år kåres af Danmarks Cykle Union. I år er det 45. gang at Årets Cykelrytter kåres.

Så det er en ganske særlig hæder at kunne bære denne titel.

I en afstemning, gennemført af Danmarks Cykle Unions, med deltagelse af de danske licensryttere, var der ingen tvivl om vinderen. Og i år blev æren så tildelt Søren Kragh Andersen (Team Sunweb). Den 26-årige rytter Team Sunweb rytter, har i den grad vist sig frem på den internationale scene, hvor han har vist en indædt fightervilje med flotte sejre og placeringer til følge.

Nøjagtigt som til et cykelløb stak Søren tidligt af fra feltet og holdt hele vejen hjem. Og det må siges at være et prominent felt som Søren satte på plads. De syv nominerede ryttere var valgt af en komite, der i år bestod af: Morten Bennekou (Elitechef i DCU), Thomas Bay (Eurosport), Kenneth Møller Kristensen (DBC), Chris Anker Sørensen (TV2) og Henrik Jess Jensen (Formand i DCU).

Komiteen havde udpeget følgende syv nominerede: Mads Pedersen, Cecilie Uttrup Ludwig, Jacob Fuglsang, Søren Kragh Andersen, 4000 m holdet, Parløb Herre og Simon Andreassen.