Sagan tager det med ro efter Tour de France

 ”Tour de France 2014” – (CC BY-SA 2.0) by Alexandre Prevot

Den slovakiske cykelstjerne kommer kun til at køre nogle få enkeltdagsløb inden VM i landevejscykling, hvor han håber at vinde.

Peter Sagan kommer til at køre et forholdsvis nemt program for resten af 2019 sæsonen, hvor hans hovedfokus vil være VM i landevejscykling, der finder sted i Yorkshire sidst i september. Efter en hård Tour de France, hvor slovakken slog sin egen rekord med syv grønne pointtrøjer, har han nemlig vurderet at det vil være bedst at tage den med ro inden VM i landevejscykling. 

Han kører derfor ikke med i Vuelta a Espana samt BinckBank Tour, som han har gjort det i de seneste år. Sprinteren kørte i stedet Euroeyes Cyclassics Hamburg sidst i august, hvor han sluttede på sjettepladsen ligesom han inden VM deltager i GP de Québec, GP de Montréal og de belgiske løb Primus Classic og Gooikse Pijl. Det var egentlig også planlagt at Sagan også skulle køre med til EM, men han valgte i stedet at tage til Gran Fondo Panama af markedsføringsmæssige årsager.

Tour de France tog hårdt på Sagan, men han håber at være 100% klar til VM, hvor målet er at hente hans fjerde VM-titel. Han er også blandt favoritterne til at vinde løbet, hvor han dog spås at møde hård modstand fra Mathieu Van Der Poel og Julian Alaphilippe. 

Kigger vi frem mod næste år, står det stadig lidt uklart, hvad fremtiden bringer for den karismatiske cykelrytter. Sportsdirektøren for Bora-Hansgrohe, Ján Valach gav dog en opdatering til den slovakiske avis Pravda, hvor han fortæller at Sagan gav alt hvad han havde i sommerens Tour de France, og at han derfor var drænet for energi, da tour’en var ovre. Han fortæller yderligere at Sagan skal være motiveret for at køre Tour de France, og at han muligvis også vil fokusere på andre ting næste år. Han er heller ikke regnet som favoritten til at vinde næste års Tour de France, for kigger vi hos bet365, giver han hele 1501 gange pengene igen mens Egan Bernal er favoritten til at vinde løbet til odds 3.00. 

 ”L-R Caleb Ewan, Fernando Gaviria, Peter Sagan” – (CC BY-SA 2.0) by Ray Rogers

Sagan har et imponerende CV, hvor man blandt andet kan finde 12 etapesejre i Tour de France samt fire etapesejre i Vuelta a Espana. Der er dog ingen etapesejre at finde fra Giro d’Italia, men den forklaring kommer af, at han aldrig før har kørt løbet, og Valach hentyder faktisk i interviewet at 2020 måske bliver året, hvor Peter Sagan for første gang kører med i Giro d’Italia. 

Det vil dog betyde at Sagan skal lægge hans program om, der har været meget ens de seneste år, men med den grad af professionalisme som slovakken besidder, bør det heller ikke være den store hæmsko for ham. Under alle omstændigheder bliver det spændende at følge Sagan til næste år, hvor han forhåbentligt har genvundet styrken, og igen er klar til at køre med i de største cykelløb.