Rytterne protesterede over farlige forhold

De voldsomme styrt der er sket i de store cykelløb i den seneste uge fik rytterne på søndagens etape i Criterium du Dauphiné til at protestere. Dette ved at køre de første 10 km af nedkørslen på etapens første stigning som neutraliseret.

Via rytternes forening Cyclistes Professonels Associes (CPA) kræves nu at der kommer mere sikkerhed ved cykelløbene, og dagens handling er et signal til både løbsarrangører og til den internationale cykelunion (UCI). CPA forventer at alle interessenter i cykelsporten skal sætte sig sammen for revidere regler på området og komme med et udspil, der kan forbedre sikkerheden.

Det er specielt det voldsomme styrt på første etape af Polen Rundt og Remco Evenepoels dramatiske styrt i Lombardiet Rundt, der har gjort indtryk på rytterne og mange andre.

Søndagens afsluttende etape af Criterium du Dauphiné blev i øvrigt vundet af superhjælper Sepp Kuss, der havde fået frie hænder på Team Jumbo-Visma efter at kaptajn Primož Roglič udgik af løbet. Colombianske Daniel Felipe Martínez fra EF Pro Cycling blev nr. to på etapen og vandt løbet samlet.