PostNord Danmark Rundt: Da førertrøjerne var kørt på hotellet

Lørdag køres enkeltstarten i udgave nr. 28 af PostNord Danmark Rundt. I den forbindelse bringer vi en historie fra Post Danmark Rundt 1997. Beretningen er fra bogen Historien om Post Danmark Rundt – De 25 første udgaver, som kan erhverves for blot kr. 75,- på dette link.

Det er løbsdirektør Jesper Worre, der fortæller denne historie. Bogen er spækket med anekdoter som denne.

Da førertrøjerne var kørt på hotellet

Enkeltstarten kørtes i flotte omgivelser på en rute over først den gamle Lillebæltsbro og retur over den nye bro med en tur ud gennem Strib inden opløbet i selve Middelfart. Noget overraskende vandt den senere Paris-Roubaix-vinder Servais Knaven enkeltstarten og senere også sammenlagt. Starten var nede i Havnegade, og speakeren ved start var Hardy Rasmussen, der også havde ansvaret for førertrøjerne. Det vil sige, de stod i hans bil, og han havde som opgave at få dem op til podiet hver dag. 

Kort før præmieoverrækkelsen fik jeg at vide, at ingen havde set Hardy med trøjerne. Så jeg ringede til ham og spurgte pænt, hvor han var henne, da vi jo skulle bruge førertrøjerne. Jo, han var da kørt tilbage til hotellet i Kolding, efter at sidste rytter var startet! Det er ikke ofte, jeg skælder ud, men her var det på sin plads.

Hvad gør man så? Jo, Post Danmark fik åbnet det lokale postkontor, hvor de havde en original gul trøje som udstillingsmodel, og den blev nærmest kastet gennem folkemængden, og nåede akkurat frem til tiden. De øvrige trøjer blev også uddelt, de lignede dog sponsor-T-shirts på en prik!