PostNord Danmark Rundt 2018 køres i august med seksmandshold

PostNord Danmark Rundt køres i 2018 fra den 1.-5. august. De deltagende hold kommer til at bestå af seks ryttere.

“World Tour-løbet RideLondon-Surrey Classic køres i 2018 samme dag som Tour de France slutter, hvilket har åbnet muligheden for, at vi kunne flytte PostNord Danmark Rundt tilbage til løbets traditionelle termin lige i starten af august. Flytningen er vi glade for og tilfredse med”, siger løbsdirektør Jesper Worre, der ikke lægger skjul på, at han håber på bedre vejr i 2018- end i 2017-udgaven af det danske etapeløb. “Da vi flyttede løbet til september måned i år, vidste vi godt, at det sandsynligvis ikke ville blive sommer som det kan være i august. Men ingen kunne forudsige, at vi ville få så store mængder regn og blæst som vi fik under løbet i år. Næste år er vi tilbage i starten af august, forhåbentligt hånd i hånd med en god dansk sommeruge”.

Som et nyt tiltag vil de deltagende hold i 2018-udgaven af PostNord Danmark Rundt bestå af bare seks ryttere, mod de vanlige otte. Ændringen bliver blandt andet foretaget for at imødekomme Den Internationale Cykelunions (UCI) ønsker på området. “Til 2018-udgaven af løbet har vi valgt at følge UCI’s nye tiltag og anbefaling, der lyder, at køre med færre ryttere på holdene i de større UCI-etapeløb. Derfor kører vi i PostNord Danmark Rundt fremover med hold bestående af seks ryttere, siger Jesper Worre.

“At vi reducerer holdstørrelsen fra otte til seks ryttere betyder forhåbentligt, at det bliver muligt at få flere World Tour-hold til start. Selvom RideLondon-Surrey Classic flytter termin, er kalenderen stadig godt fyldt. Men med seksmandsholdene, tror vi på, at flere World Tour-hold vil stille til start.  Vi er allerede nu ude invitationer, og vores målsætning er at samle et meget stærkt felt bestående af i alt 20 hold, hvoraf en tredjedel af holdene er World Tour-mandskaber”, slutter løbsdirektør Jesper Worre

De fem etaper i PostNord Danmark Rundt 2018 offentliggøres på et pressemøde i december måned.

Vil du have styr på historien om Danmarks største cykelløb, kan du for blot kr. 100 købe bogen om løbet via Bike N’Run her.