På Touren indkapsler fascinationen ved Tour de France

Af Kenneth Møller Kristensen

Antoine Blondin er den måske mest legendariske cykelskribent verden har set. Han dækkede Tour de France for L’Équipe fra 1954 til 1982 og har skrevet mere end 500 artikler om løbet for den berømte avis.

På forlaget Bobo er netop udkommet bogen På Touren.  Blondins beretning fra Tour’en i en periode, der ofte beskrives som løbets og cykelsportens guldalder.

Bogen store force er, naturligvis fristes man til at skrive, Blondins fantastiske måde at skrive på. Oversættelsen er god, og har fået ånden fra den legendariske skribents ord med. Cykelmæssigt er det nok begrænset, hvad der er af nyt at hente, men forfatterens betragtninger er også mere end rigeligt.

Du bliver, på smukkeste vis, taget med på historiske begivenheder i Tour’en, bag om løbet og igennem en række af de berømte fortællinger, der definerer essensen af Tour de France.

Elsker du poesi og lækkert sprog og elsker du første og fremmest Tour de France. Så skal du selvfølgelig læse På Touren. Men er du stadig lidt en novice i cykelsportens romantik, sporten store helte og de berømte fortællinger. Så er På Touren også et godt sted, at starte og måske kan du ovenikøbet kombinere bogen med den nye De Danske Tour de France helte.

På Touren kan blandt andet købes på dette link.