Bane

Opsamling på bane-VM, 1. døgn. Historiens tredje danske kvindemedalje

Første døgn af bane-VM i hollandske Apeldoorn blev ekstremt succesfuldt for Danmark. Det danske 4000 meter hold kørte sig helt imponerende i finalen ved at så Italien i første runde. Julius Johansen, Casper Folsach, Frederik Rodenberg Madsen og Niklas Larsen kørte i meget imponerende 3:54.496 min. i et tæt opgør med Italien. Faktisk førte Italien inden sidste omgang. En tid der giver forhåbninger om at det danske 4000 meter hold kan hente historiens andet VM-guld i tordagens finale mod Storbritannien. Dette på trods af at briterne med Ed Clancy, Kian Emadi, Ethan Hayter og Charlie Tanfield havde bedste tid i kvalifikationen. Danmark vandt tilbage i Polen i 2009 det første guld. Torsdagens bronzefinale afgøres mellem Tyskland og Italien.

Danmarks første VM-medalje i Apeldoorn hentede Amalie Dideriksen efter et scratchløb, hvor danskeren bevidste både styrke og overblik. Ingen ryttere formåede at hente en omgang i løbet. Dideriksen holdte sig til i finalen, og var på et tidspunkt i lovende angreb med den senere vinder Kristen Wild. Hollandske Wild kørte siden en lang spurt, og danskeren kæmpede sig ind på tredjepladsen efter belgiske Jolien D’hoore. Faktisk kun den tredje danske medalje til en kvinde ved bane-VM i historien. I 2008 i Manchester blev det til sølv i pointløb for Trine Schmidt og i 2017 blev det tilsvarende til sølv i pointløb for Mie Bakker Lacota på Mallorca.

Onsdag blev der også afvikles holdsprint for både herrer og damer. Hos herrerne blev det til den anden hollandske guldmedalje efter en sejr i finalen over de olympiske mestre fra Storbritannien med en tilbagevendt Jason Kenny. Frankrig med den rutinerede Francois Pervis i spidsen slog Rusland i kampen om bronzen. de ellers rutinerede tyskere måtte nøjes med femtepladsen.

Hos damerne blev det til gengæld til endnu en VM-titel til Tyskland og Kristina Vogel. Tyskerne slog Holland i finalen, og dermed er det allerede blevet til tre medaljer til værtsnationen. Bronze til Rusland der slog Kina.

Tordag er der finaler i holdforfølgelse. Hos kvinderne møder . Desuden skal der uddeles medaljer i herrernes keirin og scratch.