Officielt: Rodenberg skifter til Team DSM

Af Niels Nedergaard

Den nykårede OL-sølvvinder med banelandsholdet, Frederik Rodenberg Madsen, vil de næste par år forsøge at satse mere på landevejen og har derfor skrevet kontrakt med det tyske World Tour-hold Team DSM. 

Længe har det været på rygtebørsen, siden Frederik Rodenbergs nuværende hold, Uno-X Pro Cycling Team meldte ud, at han og holdkammeraten Julius Johansen ikke ville være at finde på holdet i den kommende sæson. 

Hurtigt blev Team DSM nævnt som næste destination for Frederik Rodenberg Madsen på rygtebørsen. De oplysninger stemte overens med CyclingWorlds oplysninger, og derfor er det et skifte, som CyclingWorld har været bekendt med i nogle dage. 

Derfor tog vi os på forhånd en god snak med Frederik Rodenberg om skiftet ved gårsdagens Tour de Charlottenlund, og det unge stortalent glæder sig til at fokusere endnu mere på landevejen fremover. 

”Jeg glæder mig meget til det. Jeg tager de næste par år og satser mere på landevejen, og dermed tager jeg også et lille skridt væk fra banen, så det bliver spændende at se, hvad jeg kan drive det til i de år, og jeg glæder mig til at komme ud og køre en masse landevejsløb,” fortæller Frederik Rodenberg til CyclingWorld.

Det er dog ikke helt slut med banen for Frederik Rodenberg. Han satser nemlig fortsat på at kunne blive en del af banelandsholdet ved OL i 2024 i Paris.

”Jeg håber det. Der er mange ting, som skal gå op i en højere enhed. Det er ligesom os alle, som skal sige ja til projektet, før det rigtigt giver mening, men jeg tror på det, og jeg vil personligt gerne tilbage igen,” lyder det fra Frederik Rodenberg. 

Dermed bliver Frederik Rodenberg altså holdkammerater med danske Casper Pedersen og Søren og Asbjørn Kragh Andersen.