Ny bog om Jesper Skibby udkommer 24. marts

24. marts udkommer ’Engang var jeg Jesper Skibby’, der både er en sportskrønike og et indgående portræt af et komplekst menneske, som mange måske overraskende nok kan spejle sig i. Om rystende nedture, om livet som professionel, men sandelig også om at rejse sig og komme op igen.

Jesper Skibby er en af landets mest populære og vindende cykelryttere. Han var den gode cykelrytter og sjove fyr, der altid stod klar med en kæk replik til tv-seere og journalister efter de udmarvende Tour-etaper og i første sæson af Vild med dans. Men bag facaden gemte sig en rastløs og usikker dreng, der tørstede efter farens anerkendelse og kæmpede med mindreværd, pillemisbrug og præstationsangst. Efter karrieren ventede den helt store nedtur og en årelang kamp for at finde sig selv i en tilværelse uden for cykelsportens faste rammer. 

Engang var jeg Jesper Skibby går Tonny Vorm, der har skrevet bogen, på jagt efter sandheden om mennesket bag masken. Hvem er Jesper Skibby i virkeligheden? Hvad drev ham til den slidsomme træning og mod målstregen i de store etapeløb? Hvorfor blev han udfordret efter cykelkarrieren? Hvad sker der i hovedet på en topidrætsmand, når han mister sin sport?  

Med i bogen er venner, familie og en række tidligere kolleger, der fortæller om deres indtryk af Jesper Skibby. Han selv fortæller ærligt om sejre og skuffelser på landevejen, et selvmordsforsøg på Amager og den kærlighed, der i dag er fundamentet i hans hverdag.

Fra bogen:
”Jeg er stadig en gadedreng, nej, jeg er også en gadedreng, og jeg kan stadigvæk få folk til at grine. Det ved jeg godt. Nogle gange kan jeg slet ikke lade være. Men jeg kan ikke hele tiden og ikke hver dag. Det har jeg prøvet. Det var ved at slå mig ihjel.”

Husk at der er et stort udvalg af cykelbøger i CyclingWorldshop.dk. Heriblandt et 2ndhand afsnit med tidligere bøger om Jesper Skibbyi.