Internationalt landevej

Melier vinder af Grote prijs Monseré. Cavendish nr. to

Den tidligere belgiske mester og vinder af tre etaper i PostNord Danmark Rundt, Tim Melier fra Alpecin-Fenix teamet vandt søndag det belgiske Grote prijs Jean – Pierre Monseré.

Der blev kørt fra Hooglede til Roeselare over 202 km. Det endte med en samlede spurt.

Melier åbnede spurten tidligt, og fik et godt hul. Mark Cavendish fra Deceuninck-Quick Step blev nr. to, og hentede dermed sit bedste resultat i flere år.

Løbet var det første i år for det danske Team Riwal. Bedste dansker i løbet blev Lasse Norman fra Team Qhubka Assos som nr. 55. Rasmus Quaade fra Riwal blev nr. 59. Tobias Lund Andresen debuterede på Development Team SM og blev nr. 120, 47 sekunder efter dagens vinder.

I øvrigt Jean – Pierre Monseré var verdensmesteren der døde i trøjen. Han blev verdensmester i Leicester 1970 foran danske Leif Mortensen. Men Monseré fik en forfærdelig skæbne. Han døde som verdensmester. Bot 22 år. Den 15. marts 1971 i GP Retie var uheldet ude. Belgieren kolliderede med en stor, sort Mercedes, som ved en fejl var blevet ledt ind på ruten, og kørte i modsat køreretning.

Du kan læse mere om Monseré i bøgerne 50 Utrolige historier fra cykelsporten og Regnbuens Forbandelse.