Bane

Matias Malmberg dansk mester i omnium 2020

Matias Malmberg (Team IBT-Ridley Sydkysten Cycling) blev fredag aften dansk mester i omnium på Aarhus Cyklebane.

Sølv til Frederik Wandahl (Coloquick Cycling) og bronze til Arne Birkemose (Team IBT-Ridley Sydkysten Cycling).

Omnium køres som bekendt over scratch, tempoløb, udskilningsløb og pointløb.

Unge Sebastian Juul vandt det indledende scratch foran Arne Birkemose. I tempoløbet erobrede fire ryttere, William Blume, Matias Malmberg, Frederik Wandahl og Nils Nyborg Broge en omgang. Frederik Wandahl vandt udskilning. Men i pointløbet vandt Malmberg fire af de første seks spurter og satte sig på guldet. Wandahl sejrede sig andenpladsen ved at vinde sidste spurt, og Birkemose slog lige præcis William Blume i kampen om bronzen. Malmberg sluttede på 137 point, Wandahl på 131 point, Birkemose på 115 point, mens Blume på fjerdepladsen opnåede 113 point.

Hos kvinderne sejrede Julie Leth foran Astrid Bjørn Sørensen og Amalie Winther Olsen. Julie Leth vandt scratch og tempoløb foran Amalie Winther Olsen, udskilning og pointløb foran Astrid Bjørn Sørensen. Samlet vandt Leth med 211 point, Astrid Bjørn Sørensen endte på 138 point og Amalie Winther Olsen også på 138 point. Nr. fire blev Karoline Hemmsen med 110 point.

Stævnet fredag aften fungerede også som Gert Franks Mindeløb. Køb bogen om Gert Franks liv på dette link.