Dansk Landevej

Lasse Norman kopierede Michael Sandstød

To gange har Lasse Norman vundet Bilka 6-dagesløbet i Ballerup Super Arena. I 2013 og 2017 kunne den tidligere olympiske mester, sammen med Michael Mørkøv, lade sig hylde i Ballerup som vinder af det event som Michael Sandstød ejer.

Onsdag udførte Norman en bedrift, der tidligere har været udført af netop Michael Sandstød. Nemlig at vinde 1. etape af Danmarks største etapeløb efter solokørsel i Aalborg. Aqua Blue Sport rytteren angreb med lidt mere end en kilometer igen af dagens 1. PostNord Danmark Rundt etape, og holdte lige præcis over målstregen på dagens etape, der både havde start og mål i Aalborg.

I 1996 udførte Michael Sandstød en tilsvarende bedrift. Sandstød, der det år kørte for et sammensat Biker Best hold, angreb dog lidt længere udefra. Faktisk inden den afsluttende rundstrækning i Aalborg. Men alligevel lykkedes det for den tempostærke rytter at holde profiler som Bjarne Riis, Rolf Sørensen og den senere vinder af løbet, Fabrizio Guidi væk. Guide blev nr. to på etapen, 12 sekunder efter Sandstød. Og i øvrigt forsøgte Sandstød et tilsvarende angreb på 2. etape fra Aalborg til Aarhus, men måtte siden se Peter Van Petegem vinde etapen. Sandstød endte siden løbet på en samlede sjetteplads. Det bliver spændende at se om Lasse Norman kan holde sig fremme i klassementet i det 28. PostNord Danmark Rundt.

Beretningen er fra Bogen Historien om Post Danmark Rundt – De 25 første udgaver, som du kan erhverve dig for blot kr. 75,- på dette link.