Lasse Norman dansk mester i pointløb 2018

Danmarks ældste cykelklub, DBC (Dansk Bicycle Club), afholdte torsdag aften årets DM i pointløb i Ballerup Super Arena. En klassisk og meget prestigefyldt begivenhed. DM blev kørt over tre kvalifikationsheat og siden en finale over 40 km med 24 ryttere på startlisten.

Finalen, der indeholdt 16 spurter, udviklede sig til et tæt og intenst opgør mellem de tre etablerede landsholdsryttere, Lasse Norman, Casper Folsach og Julius Johansen samt det nye unge talent Frederik Wandahl. Lasse Norman, OL guldvinder i omnium fra 2012, viste sig som dagens stærkeste, og var i hele løbet et skridt foran de øvrige tre. Til gengæld var der tæt kamp om de følgende pladser helt frem til løbets sidste spurt. Julius Johansen lagde hårdt ud ved at vinde to omgange tidligt i løbet. Folsach og Wandahl kom dog tilbage, og DM-løbet sluttede med at Casper Folsach sikrede sig sølvet i den afsluttende spurt med et angreb udefra, mens Julius Johansen besejrede Wandahl i spurten om bronzen.

“Der var hård kamp om det. Mine konkurrenter er svære at holde styr på. Jeg var rimeligt presset undervej, men det lykkedes. Alle de gode var til start, så det er fedt at stå med DM-trøjen”, lød det fra Lasse Norman efter sejren. “Jeg ville rigtig gerne have vundet, men skal man slå Lasse, skal man køre taktisk fejlfrit. Desværre fik jeg lavet et par taktiske fejl i starten af løbet, og det kostede resten af vejen”, forklarede Casper Folsach. “Der var hård kamp om det, så jeg er egentlig godt tilfreds med at komme på podiet”, afsluttede Julius Johansen

Guldvinderen endte på 122 point, sølvvinderen på 117 point og bronzevinderen på 111 point. Wandahl blev nr. fire med 107 point. Nr. fem blev Ludvig Wacker, nr. seks Andreas Kron, nr. syv Frederik Egehus, nr. otte Jesper Mørkøv, nr. ni Andreas Stokbro og nr. 10 Mathias E. Larsen.

Det var det fjerde DM i pointløb for Lasse Norman, der tidligere har vundet i 2011, 2012 og 2015. Folsach har vundet de to seneste pointløbs DM foran Niklas Larsen, der ikke deltog torsdag grundet en skade. Medaljen er nr. seks i alt i disciplinen for Folsach. Og det er andet år i træk af Julius Johansen vinder bronze. Se tidligere medaljevindere af DM pointløb her.

Resultat: