Internationalt landevej

Landevejsrytter udtaget til de Paralympiske Lege (PL)

Det bliver med dansk repræsentation, når landevejsrytterne ved PL i Tokyo skal konkurrere ved foden af Mount Fuji. Kim Klüver Christiansen fra Løsning skal med til PL for anden gang i karrieren.

”Det er altid fedt at køre de største løb i rødt og hvidt, og jeg forventer, at det bliver en stor oplevelse. Jeg ser virkelig frem til at konkurrere mod de bedste atleter i verden i min kategori,” fortæller Kim Klüver Christiansen, som deltager i cykeldisciplinen landevejsløb, hvor han kører håndcykel.

Kim Klüver Christiansen deltog ved de Paralympiske Lege i Rio i 2016, hvor han fik en flot 4. plads ved sin debut. Nu venter Tokyo forude og ambitionen er at toppe mentalt og fysisk og se, hvor langt det rækker.

En svær rute
Når rytterne samles ved foden af Mount Fuji, bliver der uden tvivl benhård konkurrence. Rutens topografi kan blive en udfordring for rytteren fra Løsning, da det meget bakkede terræn ikke er det, Kim Klüver Christiansen er mest vant til.

Landstræner, Jesper Hvalsøe udtaler: ”Kim er en meget erfaren rytter, der har prøvet PL tidligere og ved hvad der skal til. Han har arbejdet meget målrettet frem mod PL og ser rigtig skarp ud, men Tokyo bliver på mange måde specielt og mentalt krævende. Corona situationen gør det svært at få de rigtige forberedelser, da vi ikke må rejse til Japan i god tid. Dertil kommer, at ruten, der skal køres, er meget atypisk i og med, det er op og ned ad et bjerg. Vores løb er normalt forholdsvis flade, så det vender noget op og ned på styrkeforholdet.”

Kim Klüver Christiansen skal både køre enkeltstart og linjeløb i Tokyo – begge dele på den samme kuperede rute.

En cykel med tre hjul
Når Kim Klüver Christiansen sætter sig på cyklen i Tokyo, er det på en særlig cykel, der drives frem ved håndkraft. Cyklen har tre hjul og rytterne sidder lavt, således at cyklen får et lavt tyngdepunkt og dermed ligger mere stabilt på vejen.

Kim Klüver Christiansen begyndte at køre håndcykel i 2005, efter at han i 2003 var involveret i en motorcykelulykke, der resulterede i en lammelse fra hoften og ned. I dag er Kim Klüver Christiansen mangedobbelt dansk mester i paracykling,